Paikalliset

Jo 2-vuotiaat pääsevät seurakunnan päiväkerhoon Espoossa

Kaksivuotiaille on mahdollista tulla mukaan seurakuntien päiväkerhotoimintaan Espoossa.

Sanna Krook

Espoon seurakuntien päiväkerhoihin ilmoittautuminen alkaa huhtikuun alussa. Palautteen mukaan vanhemmat ovat tyytyväisiä toimintaan. Nyt useimmissa seurakunnissa myös kaksivuotiaat pääsevät mukaan.

– Kerhotoiminta on hyvin suunniteltua ja ohjaajat tekevät työtä sydämellään. On ollut hienoa, että perheiden toiveita on kuultu, kahden päiväkerholaisen äiti Anni Holopainen sanoo.

Leppävaaran seurakunnassa toteutetun kyselyn mukaan vanhemmat arvostavat erityisesti kerhojen monipuolista toimintaa ja ammattitaitoisia ohjaajia. Vastausten mukaan kerhoissa on aikaa lasten yksilölliseen huomioimiseen. Myös se saa kiitosta, että kerhoissa on paikalla aina kaksi ohjaajaa.
 
Yhä useampi Espoon seurakunta on avannut oven päiväkerhoihin myös kaksivuotiaille. Olarin ja Espoonlahden seurakunnassa päiväkerhotoiminta on ollut avointa parivuotiaille jo viime vuonna. Ensi syksynä myös Leppävaaran seurakunnan ja Esbo svenska församlingin päiväkerhoon pääsevät kaksivuotiaat. 
 
Kirkon päiväkerhotoiminta juhlii parhaillaan 70-vuotisjuhlavuotta.

– Toiminta on muuttunut tässä ajassa paljon. Se alkoi vanhemman tarpeesta, nyt edellä on lapsen etu. Toiminta on rakennettu pedagogisesti lapsen tarpeista käsin, kertoo Leppävaaran seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Merja Saravuo.

Espoon seurakunnissa kokoontui viime vuonna yhteensä 89 päiväkerhoryhmää. Iältään 2–5-vuotiaille tarkoitetut ryhmät kokoontuvat 1–3 kertaa viikossa, muutaman tunnin kerrallaan.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu