Paikallisurheilu

FC Hongan tytöt ottivat turnausvoiton Itävallassa

 

 

 

FC Hongan 2001 syntyneet tytöt eivät hävinneet yhtään ottelua Itävallassa.

Jarmo Nupponen

FC Hongan 2001 syntyneet tytöt voittivat Itävallassa järjestetyn Cordial Cup -turnauksen. Se on yksi Keski-Euroopan suurimmista junioriturnauksista.

Tyttöjen C15-sarjaan osallistuu joka vuosi useita Saksan suurimpien bundesliigaseurojen joukkueita. FC Hongan kulta on ensimmäinen mitali, jonka suomalaiset joukkueet ovat koskaan turnauksessa saavuttaneet.

Hongan tytöt voittivat finaalissa TSG Hoffenheimin niukasti mutta ansaitusti 1–0 noin 5 000 katsojan edessä. Matkalla finaaliin he kaatoivat muiden muassa Bayer 04 Leverkusenin.

Espoolaisjoukkue ei hävinnyt turnauksessa yhtään peliä.

FC Hongan keskikenttäpelaaja Nana Yang valittiin lisäksi turnauksen parhaaksi pelaajaksi tyttöjen sarjassa.

Tyttöjen ja poikien turnaukseen osallistui kaikkiaan 166 joukkuetta 20 maasta. C15-tyttöjen sarjassa oli 20 joukkuetta Saksasta, Itävallasta, Italiasta, Sveitsistä, Slovakiasta, USA:sta, Norjasta ja Suomesta kutsuttuna vain FC Honka.

Turnausvoitto poiki myös kutsun ensi vuoden FC Hongan C15-sarjan joukkueen, joka on nyt FC Hongan T-02 joukkue. He saavat 16 pelaajalle ja 2 valmentajalle ilmaisen hotellin ja ruokailut 2.–5. kesäkuuuta järjestettävässä turnauksessa. Kutsun arvo on lähes 4 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu