Kaikki nuoret eivät raitistu: Kosteissa juhlissa nuorimmat 13-vuotiaita

Poliisi yllättyi nuorten kosteista juhlista. 

Kuvituskuva

Suomalaisnuorten on uutisoitu vähentäneen alkoholin käyttöään viime vuosina. Varsinkaan kännäämistä ei pidetä enää yhtä tavoiteltavana kuin aiemmin.

Kaikkia nuoria raitistuminen ei kuitenkaan innosta. Se nähtiin muun muassa koulujen päätösjuhlissa Nurmijärven Klaukkalassa, jonne paikallisten nuorten lisäksi saapui juhlijoita Helsingistä ja Vantaalta.

– Klaukkalan kuplahallin ja urheilukentän väliselle alueelle oli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kokoontunut arviolta 300–400 nuorta. Porukka oli yllättävän päihtynyttä ja alkoholia oli mukana erittäin runsaasti, sanoo lähipoliisi Tiina Kuosa Itä-Uudenmaan poliisista Nurmijärven Uutisille.

Nuorimmat poliisin tapaamat juhlijat olivat 13-vuotiaita.

Kuosan mielestä nuorten alkoholinkäyttö näytti Klaukkalassa aiempia vuosia rajummalta. Nuorten hallusta poliisi löysi enimmäkseen mietoja alkoholijuomia.

– Poliisi ei osaa sanoa maahan kaadetun alkoholin tarkkaa määrää, mutta paljon sitä tuli illan aikana hävitettyä.

Huumausaineita poliisit eivät havainneet. Sen sijaan valtakunnallisesti huumeita takavarikoitiin tänä vuonna aiempaa enemmän, kertoo Poliisihallitus.

Illan aikana poliisit joutuivat puuttumaan muutamaan pienempään kahakkaan ja yksi nuori vietiin sairaalaan saamaan hoitoa.

Nuoret kulkivat myös alueen lähistöllä sijaitsevien rivitalojen pihojen läpi ja tekivät pihoille tarpeensa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Taina Joutsen kuva
Taina Joutsen