Metrosotku: Miksi nykyiset bussilinjat eivät voi vain jatkaa? – Varoaika on jo tapissa

HSL lupaa kertoa mahdollisimman nopeasti, mitkä bussilinjat ajavat Espoosta Helsinkiin elokuusta eteenpäin.

Arkistokuva

Liikennöinti Espoon bussiliikenteen nykyisillä linjoilla loppuu elokuussa, vaikka länsimetron aloittaminen uhkaa viivästyä kuukausilla. Syynä matkustajien kannalta kinkkiseen tilanteenseen on sopimuksiin kirjattujen optiovuosien umpeutuminen.

Liikennöinti sopimuksissa oli HSL:n mukaan varauduttu peruskauden jälkeen optiovuosilla. Koska länsimetron liikenteen aloitus viivästyi useilla vuosilla, osassa liikennöintisopimuksista myös tämä pidennysvara tulee kokonaan loppuun käytetyksi elokuussa 2016.

Syksyllä 2016 alkavat uudet liikennöintisopimukset kilpailutettiin noin vuosi ennen liikenteen alkua. Tuolloin vaikutti varmalta, että länsimetro aloittaa elokuussa 2016.

HSL:n mukaan sopimukset solmitaan noin 8 kuukautta ennen liikenteen alkua, jotta liikennöitsijöille jää aikaa tehdä tarvittavat kalustohankinnat ja kuljettajarekrytoinnit.

HSL on luvannut, että se ryhtyy suunnittelemaan uutta linjastoa välittömästi. Minkään yksittäisen linjan säilymisestä tai poistumisesta on kuitenkin vielä liian aikaista sanoa.

Lue myös: Miksi matkustajille ei luvata rahallista korvausta?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän mikko.valimaa@media.fi kuva
Mikko Välimaa