Asuminen

Suomen korkeimpaan toimistotorniin halutaan nyt myös asuntoja

Suomen korkeimmaksi kaavailtu toimistotorni Keilaranta Tower saa sisuksiinsa uusimpien suunnitelmien mukaan myös asuntoja.

Arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co Oy

Keilaranta Tower -hankkeeseen Espoon Keilaniemessä puhalletaan uutta tuulta suunnittelemalla alun perin pelkästään toimistotiloiksi tarkoitettuun torniin myös asuntoja.

Samalla Tower-hankeen suunnittelualue laajenee viereiselle kaupungin omistamalle tontille osoitteeseen Keilaranta 11, jossa aiemmin on toiminut melontakeskus.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto myönsi Keilaranta 9 ja 11 tontteja koskevan suunnitteluvarauksen eläkevakuutusyhtiö Ilmariselle ja Hartelalle viime viikolla. Varaus on voimassa tämän vuoden loppuun. Tower -hankkeella on ollut rakennuslupa jo vuodesta 2014.

Toimistotilojen niukka kysyntä on kuitenkin jarruttanut rakennustöiden aloittamista.

Talousmaantieteen tutkija Juho Kiuru totesi äskettäin Länsiväylässä, ettei perinteisiä vain asumiseen tai vain työpaikkoihin keskittyviä alueita kannattaisi enää rakentaa. Luovuus kukkii parhaiten, kun kaupunkirakenne on sekoittunutta.

Valmistuttuaan 26-kerroksisen Towerin piti olla Suomen korkein toimistotornitalo. 117 metrin korkeuteen nousevaan torniin suunniteltiin työpisteitä 3 000 ihmiselle.

Nyt torni ja sen viereinen tontti aiotaan toteuttaa hybridihankkeena, jossa toimistojen lisäksi alueelle tulee asuntoja sekä yhteiskäyttöön tarkoitettuja palveluja.

Ilmarisen kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen ei tässä vaiheessa lähde arvioimaan, kuinka suuri osa tornin 46 000 kerrosneliöistä varataan asuntorakentamiseen.

Fortum suunnitteli pääkonttorinsa siirtämistä uuteen torniin. Raaden hampaana tunnettu nykyinen pääkonttoritorni suunniteltiin muutettavaksi asunnoiksi.

Yhtiön viestinnästä kerrotaan, että Fortum tutkii parhaillaan eri vaihtoehtoja pääkonttorinsa paikaksi, mutta päätöksiä ei ole tehty.

– Keilaranta Towerin osalta neuvotteluja ei ole viime aikoina jatkettu, Fortumin viestinnästä huomautetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Arkkitehti ruotii tornirakentamista: "Keilaniemestä tulee jalankulkijan autiomaa"22.3.2016 20.15
Kehä I jälleen poikkeusreitille – tällä kertaa kahdeksi vuodeksi10.6.2016 18.05
18-kerroksinen opiskelijatalo ei miellyttänyt – Tapiolan Maarinsolmu palautettiin valmisteluun28.5.2016 15.40
Jalankulkija, huomioi nämä muutokset Kehä I:llä Keilaniemessä26.5.2016 08.43
Tapiolaan lisää tornitaloja – 1980-luvun kiinteistöt puretaan19.5.2016 17.10
Kehän kattaminen Keilaniemessä alkaa21.12.2015 19.40
Tuuliniittyyn 12-kerroksinen puutornitalo15.5.2015 17.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Asuminen

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu