Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Uniikki näyttelee pian valkokankaalla pahista – "toivottavasti kaikkea ei leikata pois"

Uniikki lukeutuu Suomen työteliäimpiin räppäreihin. Miehen vapaa-ajan harrastuksia ovat reissaaminen ja prameat autot.

Toni Tervo

Räppäri Uniikki on eittämättä eräs suomalaisen musiikin ahkerimmista työmyyristä.

Rähinä Recordsin perustajajäsentä työllistää tällä hetkellä musiikin ja levy-yhtiön asioiden lisäksi muun muassa musiikkivideoiden ja Apulanta-elokuvan tunnuskappaleen tekemisessä. Kapasiteettiyksiköstäkin tunnettu mies keikkailee läpi vuoden aktiivisesti ja vierailee myös muiden artistien levyillä.

Uniikin työmoraalin ansioista hän on päässyt merkittävään saavutukseen.

– Laskeskelin, että Rähinältä on tullut 44 albumia, joista 13 on joko Uniikin tai Kapasiteettiyksikön. Kukaan suomiräppäri ainakaan tällä tasolla ei yllä samanlaiseen määrään, Uniikki toteaa.

Silti hän ei miellä itseään työnarkomaaniksi.

– On siinä tavallaan vähän sitäkin mukana. Mutta samaan aikaan musiikki on mulle niin tärkeä juttu, että tuntuu harvemmin työltä. Korkeintaan silloin, kun ajetaan monta tuntia keikkailemaan jonnekin jumalan selän taakse ja taivaalta tulee kissoja ja koiria.

Keikkamatkat ovat iso osa artistin elämää, sillä Uniikki ajavaa jokaiseen keikkapaikkaan itse. Samalla hän on päässyt yhdistämään mukaan intohimonsa autoja kohtaan.

– Kalliit autot ja räppi kuuluu yhteen eikö vaan? Uusinta puolustelen sillä, että vietän siinä niin paljon aikaa keikkamatkoilla. Auton pitää olla mukava, mies nauraa.

Myös reissaaminen kuuluu Uniikin tapaan rentoutua.

– Reissaan aika paljon ympäri maailmaa. On kiva välillä olla ulkomailla, missä kukaan ei tunnista vahingossakaan. Suomessa ollessani on vaikea kieltäytyä mistään työtarjouksista.

– Viime aikojen parhaita reissuja oli kaverin polttarit New Yorkissa. Meitä oli 19 jannua ja matka oli ihan huikea. Mulla on parhaat kaverit.

Räppärin uusiin aluevaltauksiin on kuulunut viime aikoina elokuvat.

Hän tekee kappaleen Apulannasta kertovan Teit meistä kauniin -elokuvan soundtrackille. Uniikki myös näyttelee elokuvassa.

– Esitän elokuvassa Tuukka Temosen "oikeaa kättä". Olen luontaisesti tosi positiivinen ja iloinen, joten pahisroolia oli hauska tehdä. Toivottavasti ihan kaikkea ei leikata pois elokuvasta, mies vitsailee.

– Leffa itsessään on aika dramaattinen ja sijoittuu 90-luvun laman vuosiin. Koin ne nuorena itsekin ja nyt tuntuu maailma menevän aika samaan suuntaan, joten tekstien kirjoittaminen kappaleeseen tuli aika luonnostaan.

Uniikki keikkailee

02.07. Riihimäki, Riihimäki Rock

09.07. Lahti, Summer Up

16.07. Loviisa, Small Ships Race

22.07. Jämsä, Pipefest

23.07. Lieksa, Ravintola Club-V

28.07. Seinäjoki, Solar Sound Festival

05.08. Forssa, Holjat

13.08. Honkilahti, Lomakeskus Sieravuori

20.08. Tampere, Blockfest

09.09. Forssa, Status

29.09. Helsinki, M/S Baltic Queen

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu