Mqombothi-hiiva oli koitua kompastukseksi, mutta Teerenpeli teki sen

Panimomestari Bill Brinkmann toi sukunsa Ginger Beer –reseptin Suomen suveen.

Teerenpeli

Juuri tällasita ei ole ennen saanut Suomesta. Aito inkivääriolut on inkiväärillä maustettu käymisteitse valmistettu virvoke – ei hiilihapolla tehty esanssijuoma.

Kotona Etelä-Afrikan Kapkaupungissa juomaa oli aina jääkaapissa. Nyt Teerenpeleissä on erä uniikkia Ginger Beeriä maistettavana, panimomestari Bill Brinkmann kertoo.

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva Teerenpelin panimomestari toi sukunsa ginger beer –reseptin Suomeen ja Teerenpeliin. Billin isoisän ohjeilla tehty inkivääriolut on perinteinen eteläafrikkalainen matala-alkoholinen juoma.

Panimomestarin mukaan juoma on todella lähellä aitoa ja alkuperäistä makua. Työ vaati testausta ja koe-eriä, sillä esimerkiksi alkuperäistä eteläafrikkalaista Mqombothi-hiivaa ei ollut saatavilla. Sen sijaan panimomestari Bill testasi eri hiivoja ja valitsi sen, jonka tulos tuotti maukkaimman ja alkuperäisimmän tuloksen.

Tämähän menee melkein kuin saksalaisen oluen puhtauslain Reinheitsgebotin mukaan:

Water, ginger, sugar and yeast and tender loving care, panimomestari paljastaa reseptin ytimen.

Ginger Beeriä on rajattu erä Teerenpelin ravintoloissa ympäri Suomen jo tänä viikonloppuna Suuret Oluet – Pienet Panimot –tapahtumassa SOPP:ssa Lahdessa.

 

Käyttäjän sakari.nupponen@media.fi kuva
Sakari Nupponen