Puheenaihe

Pähkinä katosi Espoossa – Muistatko yhä Liekki-sonnin karkumatkan?

Kesällä 1997 koko Suomi seurasi Liekki-sonnin pakomatkaa henkeään pidätellen. Liekki jäi lopulta kiinni syyskuussa.

Kuvakaappaus nettivideolta

Suomen luontoon karkaa joka kesä useita kotieläimiä, joista toiset nousevat jopa valtakunnan julkkiksiksi. Espoossa eilen omistajaltaan karanneen Pähkinä-ruunan pakomatka on vielä suhteellisen lyhyt verrattuna takavuosien Liekki-sonniin – sen karkumatka kun kesti koko kesän.

Liekki-sonni pääsi koko maan uutisotsikoihin heti alkukesällä 1997, jolloin se lähti omille matkoilleen etelähämäläisessä Hausjärven kunnassa. Se pakeni kiinniottajiaan kuukausien ajan, kunnes se lopulta piiritettiin syyskuussa sankkaan kuusikkoon ja sidottiin vankasti.

Palautusta varten sonni jouduttiin nukuttamaan ja se vietiin kotinavettaan kauhakuormaajan kauhassa. Poliisit valvoivat siirto-operaatiota.

Liekin paluu kotiin oli siis samantapainen kuin suomalaisen maanviljelijän keskimääräinen kotiinpaluu hirvipeijaisista: poliisisaattueessa ja täysin tainnoksissa.

Viime huhtikuussa Keski-Suomen Laukaassa karkasi peräti 58 hiehoa laitumelta omille teilleen. Sitkeimmät lehmyliinit olivat pakosalla kuukauden ajan, kunnes ne saatiin kiinni pitkän ajojahdin päätteeksi.

LISÄYS 12.7. kello 15.00: Pähkinä on löytynyt maastosta hyväkuntoisena kello 14.00 jälkeen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Arvokas ratsu pakeni metsään Espoossa – Etsijäkoirat jäljestävät nyt Pähkinää12.7.2016 08.57

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu