Länsimetron viivästyminen pitää monen yrityksen ovet kiinni Isossa Omenassa

Matinkylän bussiterminaaliin ei ole tulossa liityntäbusseja tänä vuonna, eivätkä yritykset siksi avaa vielä oviaan. Arkistokuva.

Minna Airamaa

Bussiterminaaliin tulevat yritykset odottavat bussi- ja metroliikenteen alkamista.

Ison Omenan bussiterminaalin yritykset eivät aloita toimintaansa vielä elokuussa, kertoo Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi. Ilman länsimetroa ja liityntäliikennettä yritykset olisivat jääneet ilman asiakkaita.

– Olemme päättäneet yhdessä bussiterminaalitason liikkeenharjoittajien kanssa, että avaamme terminaalin vasta tammikuussa, Yliniemi toteaa.

Bussiterminaalin kaikki liiketilat on vuokrattu erilaisille yrittäjille. Joukossa on Yliniemen mukaan sekä pieniä yrityksiä että isompia ketjuja. Mukana on muun muassa K-market, Fazer Bakery, Kotipizza, Subway ja R-kioski.

Yrittäjille metron viivästyminen aiheuttaa taloudellisia tappioita. Länsiväylä haastatteli heinäkuun alussa K-marketin kauppiasta, jonka mukaan yrityksiin on jo rekrytoitu henkilökuntaa.

Yliniemi ei kommentoi mahdollisia vuokranalennuksia tai muita hyvityksiä yrityksille.

– Olemme tehneet ratkaisun yrittäjien kanssa. Heidän toiveitaan on kuunneltu. En voi kommentoida sopimuksellisia asioita, mutta päätös on tehty yhdessä heidän kanssaan.

Hän ei myöskään pysty sanomaan, haetaanko hyvityksiä mahdollisesti Länsimetrolta.

– En valitettavasti pysty kommentoimaan. Nämä liittyvät meidän ja Länsimetron välisiin sopimuksiin.

Ison Omenan ensimmäisen laajennuksen avajaisia vietetään 11. elokuuta. Tällöin kauppakeskuksessa avautuu 26 000 neliömetriä uutta liiketilaa.

– Terminaalitason 2 500 neliötä avataan, kun bussi- ja metroliikenne käynnistyvät, Yliniemi sanoo.

Käyttäjän Kiira Koskela kuva
Kiira Koskela