Paikalliset

Kohu-Tynkkynen lyö lisää Pokémon-löylyä: "Kaikki pitää saada kiinni"

Muun muassa tällaisista avauksista Iikka Kivi ei ole mielissään.

Facebook/Sebastian Tynkkynen

Viime aikoina runsaasti julkisuutta monenlaisilla lausunnoillaan kerännyt Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen lyö lisää kierroksia sosiaalisessa mediassa. Kaupunkilehti Tamperelainen kertoi aiemmin helsinkiläisten perussuomalaisten järjestävän lauantaina tapahtuman, jossa yhdistetään pokémonien ja paperittomien ulkomaalaisten jahtaaminen.

Tynkkynen ryydittää mainontaansa kuvalla, jossa on kaksi tunnistamatonta poliisia maijatyyppisen poliisiajoneuvon takaovi auki. Kuvaa kiertää teksti "Gotta catch ´em all", vapaasti suomennettuna Ne kaikki pitää saada kiinni. Kuvan ja tekstin yhtälö luo mielikuvaa muustakin kuin pelkästään pokémonjahdista.

Tynkkysen avaus on kirvoittanut kommentteja laidasta laitaan.

– Kukaan ihminen ei ole laiton. Toki ihminen voi olla paperiton, mutta se ei tee kenenkään oleskelusta laitonta tai rikollista. Hauska miten sananvapauden varjolla ajetaan muita vapauksia rajaavaa rasismia. Keulii, keulii. Jos tähän tempaukseen liittyy se etsimäsi niqab, tuomio on varma. Erinomaista julkisuushuoraamista, kommentoi eräs kirjoittaja.

Tynkkysen avaus saa osakseen myös kehuja.

– Ihan hyvä idea. Tanskassa poliisi on ihan virallisesti pyytänyt apua Pokemon Go-pelaajilta etsintäkuuutettujen löytämiseksi, erityisesti Most Wanted-listalla olevan kahden ulkomaalaisen veitsimurhaajan löytämiseksi. Poliisi julkaisi tiedotteen kuvineen ja sitä tiedotetta on media jakanut auliisti. Eikä mikään suvakkikööri nosta siitä "rasismi-meteliä", niin kuin Suomessa kävisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu