Uusi arvio: Länsimetron testit alkavat – valmista marraskuun alussa

Länsimetron ongelmat alkoivat paljastua Aalto yliopiston metroasemalta. Nyt metrojärjestelmän yhteisteistien on määrä alkaa uudelleen samalta asemalta.

Johanna Erjonsalo

LÄNSIMETRO  Länsiväylän haltuunsa saamassa asiakirjassa arvioidaan, että metro voi kulkea viimeistään tammikuussa 2017

Startistaan myöhästyneen länsimetron yli 50 eri järjestelmän yhteiskoekäytöt alkavat asemilla syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Ensimmäisenä testit alkavat Aalto-yliopiston metroasemalla Otaniemessä. Viimeisenä kahdeksasta asemasta yhteiskoekäyttötesti tehdään Matinkylän metroasemalla marraskuun alussa.

Testit kestävät useita päiviä ja niiden perusteella pelastuslaitokset hyväksyvät osaltaan metron turvallisuusjärjestelmät.

Suunniteltu aikataulu selviää Länsiväylä-lehden haltuunsa saamasta länsimetron käyttöönottokatsauksesta. Materiaali on jaettu myös keskeisille poliitikoille.

Katsauksessa arvioidaan tämänhetkisten tietojen perusteella, että edellytykset matkustajaliikenteen aloittamiselle Ruoholahden ja Matinkylän välisellä osuudella on mahdollista viimeistään tammikuussa 2017.

Alun perin liikennöinti länsimetron ensimmäisellä osuudella piti alkaa ensi maanantaina 15. elokuuta. Kesäkuun alussa paljastui, että metro tulee myöhästymään kuukausilla.

Ongelmien vyyhti lähti paljastumaan nimenomaan Otaniemen metroasemalta. Tämän jälkeen tarkastukset käynnistettiin muillakin asemilla, ja selvisi, että metroa ei saada kulkemaan aiotussa aikataulussa. Metroyhtiö joutui myös pian myöntämään rakennustöiden olevan pahasti kesken.

Lopullisen päätöksen metroliikenteen aloittamisesta tekee HSL.

Käyttäjän Seppo Korkman kuva
Seppo Korkman