Kulttuuri

Jukka Pojan suomireggae soi Bob Marleyn hengessä

Jukka Pojan tuoreimmalla levyllä soi myös Captain Soul Band.

Jukka Pojalla syytä hymyyn, sillä hänen kolmas sooloalbuminsa Kylmästä lämpimään on ylittänyt kultalevyn myyntirajan.

Kieltämättä pitkäsoitto on tasapainoinen kokonaisuus hyviä biisejä, tasokasta soittoa ja tuotantoa. Jukka ja bändi svengaavat pieteetillä ja vahvasti perinteitä kunnioittaen.

– Bob Marley ja The Wailers -meininkiä on uusissa biiseissäni. Captain Soul Band -kokoonpanon rytmiryhmä soittaa levyllä. Tekstilyriikkani pitävät sisällään enemmän ihmisuhdeasioita tällä viimeisimmälläni. Tuon rivien välistä esille omaa elämänmuutostani, 31-vuotias Tammisaaressa asuva kolmen lapsen isä Jukka Rousu kuvailee.

 

Max Romeo & The Upsetters oli se ensimmäinen suurin vaikuttaja.”

Jukka Rousu on kotoisin Torniosta. Musisointi alkoi laulajana kolmannella luokalla bändikoulussa. The Beatles ja muut vastaavat beatbändit olivat kuvioissa.

Vuonna 1994 Rousujen perhe muutti Espooseen.

– Sittemmin meillä oli bändejä, jotka soittivat muuta 60-luvun musaa ja suomipoppia. Nirvanan kautta innostuin grungestakin, Jukka Poika muistelee pop- ja rock-askeliaan.

Reggae astui kokonaisvaltaisella tavalla Jukan maailmaan, ottaen vähitellen lähes kaiken huomion muusta musiikista.

Max Romeo & The Upsetters oli se ensimmäinen suurin vaikuttaja. Sen jälkeen tulivat Bob Marley, Peter Tosh ja kumppanit.

Soul Captain Band, Kapteeni Ä-ni, Jukka Poika ja Kompostikopla sekä Jukka Poika ja Jenkkarekka ovat bändejä, joissa Jukka Poika on tehnyt merkittävää pioneerityötä suomalaisen reggaen saralla.

Välilevynä syntyi Janne Haaviston tuottama pitkäsoitto Veikko Lavin lauluista.

– On näissä Jamaika-jutuissa kieltämättä vierähtänyt aikaa. Sivarina ollessani lainasin kirjastosta parisensataa reggaelevyä ja analysoin niitä todella tarkoin. Nyt tästä on ollut hyötyä, suomireggaen kiistaton sanansaattaja Jukka Poika kertoo.

 

Kappala Pellonpää-dokumentissa oli uusi aluevaltaus.”

Jukka Poika on ahkera keikkailija. Uuden albumin myötä hän on ahkerasti tien päällä oman ison Sound Explosion Band -kokoonpanon ja duona dj:n kanssa.

Nopsajalka & Kapteeni Ä-ni -keikat kulkevat myös aina välillä mukana. Kuvioissa ovat myös yhteiskeikat Raappanan kanssa. Jukka Poika vierailee myös Raappanan tuoreella albumilla.

– Olen esiintynyt myös kouluissa. Siellä palaute tulee lapsilta ja nuorilta heti. Klubikeikoilla moni juttu kulkee jengin fiiliksen ja vapaan improvisoinninkin varassa, rauhallinen laulaja/lauluntekijä Jukka Poika sanoo.

Jukka Poika on hiljattain vieraillut legendaarisesta edesmenneestä näyttelijä Matti Pellonpäästä kertovassa, Janne Kuusen ohjaamassa kansainvälisessä Boheemi elää -dokumenttielokuvassa.

Indican Jonsu ja Jukka Poika laulavat duona koskettavasti tunnusbiisin Sydänten tiellä, joka on julkaistu singlenä radiotaajuuksille ja myös digitaalisesti. Leffan soundtrack-albumi julkaistaan maaliskuun lopulla.

Pauli Saarinen

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu