Minne mennä

90 eurolla taivaalle – kuka tahansa pääsee nyt kokemaan purjelennon vapauden

ILMAILU Meno–paluu-lento Hyvinkäällä ja Räyskälässä maksaa 90 euroa. Säävaraus.

Vesa (vas.) ja Jarmo Forsstén sekä K-8B, Hyvinkään ilmailukerhon vanhin purjekone. Se valmistui 1962. Vesa aloitti lentämisen 1963, Jarmo 1964.

Ari Peltonen

Iloista ilmailutohinaa on luvassa lentokentillä kautta maan lauantaina, valtakunnallisena ja pohjoismaisena purjelentopäivänä.

Suomessa järjestäjinä on 17 Ilmailuliiton jäsenkerhoa, muiden muassa Hyvinkään ilmailukerho ja Lopen Räyskälän lentokeskus, joka nettisivuillaan lupaa juuri iloista tohinaa.

Lauantai on avoimien ovien päivä. Kerhot toivottavat tervetulleiksi kaikki purjelennosta tai ylipäätään ilmailusta kiinnostuneet tutustumaan alaan ja kerhotoimintaan.

Pääkaupunkiseudulla asuville lähimmät tapahtumapaikat ovat Nummela, Hyvinkää ja Räyskälä. Tarjolla on esittelylentoja purjekoneilla. Räyskälässä pääsee myös moottorikoneen kyytiin.

Esittelylento purjekoneella maksaa molemmissa paikoissa 90 euroa.

Kentillä on esillä kerhojen kalustoa, Räyskälässä myös purjelentosimulaattori, kuumailmapallo sekä lennokkeja ynnä lennokkipaja.

Hyvinkään ilmailukerholla on kahdeksan purjekonetta, kaksi moottoripurjekonetta sekä hinauskone.

Hyvinkäälle on lisäksi koottu näyttely kerhon historiasta. Paikalle on luvassa kerhon veteraaneja valmiina kertomaan tarinoitaan, kerhon koulutuspäällikkö Petteri Patolinna sanoo.

Kovan purjelentopäivän iltana Hyvinkään uudet ja vanhat kerholaiset viettävät keskenään Back to the 60’s -juhlaa.

Kuusikymmenluvulla kerhon toiminta laajeni merkittävästi, ja koko alalla tapahtui lasikuidun vallankumous, kuten Patolinna määrittelee. Muun muassa lasikuituisen ja kotimaisen Utu-purjekoneen koelentoja tehtiin Hyvinkäälläkin.

Hyvinkään lentokentällä tapahtuu kello 10–17, Räyskälässä kello 11–17.

Säävaraus tapahtumilla tietenkin on.

Kentille pääsee aina

Hyvinkään ilmailukerho on perustettu 1948. Jäseniä on parisataa, joista lentäviä kuutisenkymmentä.

Lajivalikoimassa on purjelento, moottorilento, moottoripurjelento ja ultrat sekä lennokkitoiminta ja purjelentosimulaattori.

Lopen Räyskälä on monen ilmailukerhon tukikohta. Purjelennon esittelylentokurssi (pääosin touko-elokuussa) Räyskälässä maksaa 190 euroa. Lento kestää vähintään 20 minuuttia.

Kentille voi mennä milloin tahansa tutustumaan ja seuraamaan tapahtumia, lentotoimintaa on aina sään salliessa.

Purjelentopäivässä ovat lauantaina mukana Hyvinkään, Karhulan, Oulun, Joensuun, Porin ja Sodankylän Ilmailukerhot, Räyskälän lentokeskus, Kuopion ja Tampereen Ilmailuyhdistykset, Varkauden, Savonlinnan ja Vaasan lentokerhot, Raahen Ilmailijat ja Pyhäjokialueen Ilmailukerho, Ilmasotakoulun Lentokerho, Keski-Suomen Ilmailijat, Turun Lentokerho sekä Nummelan Lentokeskus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu