Puheenaihe

Citykanien määrä vähentyi huomattavasti Helsingissä

Citykani.

Arkisto / Sirpa Repo

Villikanien eli tutummin citykanien määrä Helsingin puistoalueilla on vähentynyt merkittävästi, kertoo Helsingin rakennusvirasto.

Puistojen kanitilannetta kartoitettiin elokuussa yöaikaan, jolloin kanit ovat liikenteessä. Kartoituksen perusteella kanien määrä on vähentynyt erittäin paljon verrattuna edellisen vuoden elokuun tilanteeseen.

Kartoituksessa kaneja havaittiin eniten Ruskeasuon, Pitäjänmäen, Haagan ja Munkkiniemen alueilla. Laajoilla alueilla kaneja ei havaittu lainkaan, esimerkiksi Ruskeasuon ja Kumpulan eteläpuolella kaneja havaittiin ainoastaan Eläintarhan alueella.

Rakennusviraston hoidossa olevilta julkisilta puisto- ja viheralueilta on pyydetty viime syksyn ja talven aikana 2 700 kania. Saalis on kappalemäärältään kaikkien aikojen suurin. Kanikantaa on kurittanut myös RHD2-virus,  jonka surmaamia kaneja on löytynyt viheralueilta huhtikuun loppupuolelta alkaen. Virus tarttuu ainoastaan kaneihin, joten siitä ei ole vaaraa muille eläinlajeille tai ihmisille.

– Tulevana syksynä ja talvena kaneja pyydetään esiintymäalueilla lokamarraskuusta alkaen loukuilla ja hillerin avulla sekä metsästysjousilla siirtolapuutarhoissa, rakennusvirastosta kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu