Puheenaihe

Kuva: Laiton omenoiden kaatopaikka paljastui – "Kovasti nähty vaivaa tällaisen roskaamisen eteen"

LUONTO Ihmiset ovat hankkiutuneet jättisadosta eroon kyseenalaisilla tavoilla.

Vantaalainen Jari Hemmilä löysi koiralenkillä valtavan määrän jätesäkkeihin pakattuja ja metsään vaivihkaa heivattuja omenoita.

Jari Hemmilä

Omenoihin hukkuvat kotipuutarhurit ovat ryhtyneet hankkiutumaan runsaasta sadosta eroon tavalla, joka ei kestä päivänvaloa. Omenoita on pakattu jätesäkkeihin ja säkkejä omenoineen ajettu salaa metsiin.

Ilmiö on havaittu muun muassa Keski-Uudellamaalla. Omenasäkkejä on löytynyt ainakin Rusutjärven maastoista ja Vanhan Tuusulantien tuntumasta.

– Tuusulantien lähellä säkkejä oli – on – niin paljon, että niiden kuljettamiseen yhdellä kertaa on kyllä tarvittu isompi auto, omenoiden kaatopaikkaan koiralenkillä törmännyt Jari Hemmilä kertoo Keski-Uusimaa-lehdelle.

Omenoiden löytöpaikka on vain parin kilometrin päässä Ruskeasannan Sortti-asemalta.

– Kovasti on nähty vaivaa tällaisen roskaamisen eteen, vaikka Sortti-asema on melkein vieressä, Hemmilä ihmettelee.

Omenoiden jättäminen Sortti-asemalle maksaa viisi euroa lasti. ”Lasti” puolestaan on varsin laaja käsite. Kuorma-autolla Sorttiasemalle ei voi ajaa, mutta kaikilla sitä pienemmillä ajopeleillä voi. Jos pakettiauto ja siihen kytketty peräkärry ovat täynnä omenoita, kokonaisuutta käsitellään yhtenä lastina.

Metsään heivatut omenat kuumentavat tunteita myös Facebookiisa.

Yhtään ymmärtäjää omenasäkit metsään jättäneelle ei löydy. Tekoa pidetään törkeänä, mutta samalla pohditaan, mitä ylimääräisille omenoille voisi tehdä.

Sivulla ehdotetaan, että omenoita voisi tarjota esimerkiksi vähävaraisille vanhuksille ja lapsiperheille. Myös metsästysseurojen arvellaan olevan kiinnostuneita omenaylijäämästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu