Paikalliset

Tapiolan kirjaston tulevaisuus on taas auki – Haukilahden kirjastolle löytyi ratkaisu

Haukilahden kirjastossa on tehty monta remonttia.

Klaus Nurmi

Tapiolan kirjaston tila-asialle ei näy ratkaisua. Viime vuoden lopulla pohdittiin kirjaston muuttoa Kulttuuriaukion laidalla sijaitsevaan niin sanottuun Marimekkotaloon.

– Tapiolan kirjastolla on nyt noin 1 300 neliön tilat. Marimekkotalossa tilaa olisi ollut hädin tuskin saman verran. Talo ei tule kysymykseen myöskään siksi, että tila ei ole esteetön, Tapiolan alueen kirjastopalvelujen johtaja Oili Sivula kertoo.

Espoonlahden aluekirjasto saanee viimeinkin tilat Lippulaivan yhteyteen, ja tämä hanke toteutuu ennen Tapiolan uutta kirjastoa.

– Tämä on ihan oikea toimintajärjestys, koska Espoonlahdessa ei aluekirjastoa vielä ole, Sivula huomauttaa.

Tapiolan kirjaston tulevaisuus ratkaistaneen aikanaan Espoon kaupunginteatterin tilahankkeen kanssa. Teatteritiloja on kaavailtu maan alle kulttuurikeskuksen yhteyteen.

Haukilahdessa kirjastotilalle on löydetty ratkaisu. Vaikeista sisäilmaongelmista kärsinyt Haukilahden päiväkoti puretaan, ja 39 lapselle rakennetaan väistötila kirjaston yhteyteen.

Purettavan päiväkodin paikalle rakennetaan uuden päiväkodin, avoimen päiväkodin ja omatoimikirjaston yhdistelmä. Tämän hetkisen suunnitelman mukaan uudet tilat ovat käytössä syksyllä 2018.

– Tämä on kustannustehokas ratkaisu. Kirjasto saa saman verran tilaa kuin sillä on nyt eli 145 neliötä, Sivula sanoo.

Omatoimikirjastoista on saatu pääosin hyviä kokemuksia. Lainausten määrä on näissä kirjastoissa Sivulan mukaan kasvanut 25–35 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu