Puheenaihe

Liikuntapomojen Kanadan kohumatkan raportti tulee kaikkien luettavaksi – "Veronmaksajat voivat arvioida matkan annin"

Liikuntapalvelujen johtajan Martti Merran ja neljän muun päällikkötason virkamiehen opintomatka Kanadaan yhtä aikaa jääkiekon World Cupin loppuotteluiden kanssa herätti keskustelun veroeuroilla matkustamisen pelisäännöistä Espoossa.

Johanna Erjonsalo

Espoo aikoo julkistaa kohua herättäneen liikuntatoimen johdon Kanadan-matkasta tehdyn matkaraportin.

– Siinä ei ole mitään sellaista salattavaa, miksei sitä voisi julkistaa, sivistystoimen johtaja Sampo Suihko huomauttaa.

Kaupunginhallitus sai maanantaina sanallisen selvityksen liikunta- ja sivistystoimen pomojen Kanadan-matkasta, joka suuntautui Torontoon juuri jääkiekon World Cupin finaalien aikaan.

– Maanantain selvitys ei ole riittävän kattava, vaan edellytimme koko matkaraportin julkistamista, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markus Torkki (kok.) huomauttaa.

Suihko lupaa, että puhtaaksikirjoitettu matkaraportti julkistetaan loppuviikolla. Se tulee myös kaupunkilaisten luettavaksi Espoon kaupungin nettisivuille.

– Veronmaksajilla on oikeus tietää ja arvioida, miten heidän eurojaan käytetään, Torkki perustelee poikkeuksellista julkaisemista.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan mukaan kohumatkan hyväksymisessä on noudatettu olemassa olevia kaupungin johtosääntöjä.

Syntyneen kohun myötä Torkki on valmis punnitsemaan johtosääntöjä uusiksi.

– Pohdimme vakavasti sitä, että jatkossa esimerkiksi kaikki Euroopan ulkopuolelle suuntautuvat virkamatkat hyväksytettäisiin kaupunginhallituksessa.

Lopullisia päätöksiä asiasta ei Torkin mukaan vielä ole tehty.

Kaupunkilehti Länsiväylä uutisoi viime keskiviikkona nettisivuillaan ensimmäisenä Espoon opetus- ja liikuntapalvelujen johdon viikon opinto- ja seminaarimatkasta Kanadan Torontoon

Matkalla olivat mukana entinen jääkiekkoilija ja valmentaja, liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra, sekä liikuntapalvelupäälliköt Markku Sistonen ja Jarmo Ikävalko. Liikuntapuolelta mukana oli myös Matinkylän jäähallin päällikkö Mikko Kauhanen.

Opetuspuolelta vinkkejä lasten liikunnan lisäämiseen suomalaiskouluilla haki rapakon takaa perusopetuksen linjapäällikkö Ilpo Salonen.

Espoon kaupunki kustansi veroeuroista matkalaisten matkat, majoitukset ja päivärahat. Yhden osallistujan viikon matkan hinta oli 3 010 euroa eli kaikkiaan opintomatka maksaa runsaat 15 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Espoon liikuntapomoilla yli 15 000 euron opintomatka Kanadaan World Cup -finaalien aikaan – "Ei näytä kivalta"27.9.2016 19.00
"Härskiä verorahojen väärinkäyttöä" – konkaripoliitikko tuomitsee liikuntapomojen Kanadan-matkan27.9.2016 19.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu