"Onnekas maali, mutta se lasketaan" – Huuhkaja-luotsi Backe harmitteli tappiota Kroatialle

Suomen MM-karsintapelit jatkuivat tappiolla Kroatialle Tampereella. 

Kuvituskuva

Suomi jatkaa jalkapallon MM-karsinnoissa voitoitta hävittyään sunnuntaina Tampereella Kroatialle 0–1. Suomen maalipaikat jäivät vähiin.

– On aina vaikeaa joutua tappioasemaan ensimmäisellä puoliajalla. Mutta sanoin, että kaikki on mahdollista vielä ottelussa 0–1 -tappioasemassa, koska pelaamatta oli 70 minuuttia. Toisella puoliajalla olimme yhä mukana ottelussa. Emme luoneet huippupaikkoja, mutta nousimme korkeammalle ja paransimme peliämme. Kroatiakin loi vain kaksi maalipaikkaa, kommentoi Suomen valmentaja Hans Backe ottelua.

Backen mielestä Kroatia teki onnekkaan maalin.

– Se oli keskitys takatolpalle. Olimme varautuneet siihen, että Kroatia on vahva pitkissä kekityksissä. Lukas (Hradecky) sanoi, että se oli todella onnekas maali Mandzukicilta. Mutta se oli maali ja se lasketaan. 

– Muutoin onnistuimme hyvin estämään heidän keskityksensä. Todellisia vaaranpaikkoja niistä ei tullut, Backe jatkoi.

Suomen ryhmitys oli muuttunut. Puolustaja Niklas Moisander oli yllättäen nostettu keskikentälle.

– Halusin kokeilla Niklas Moisanderia keskikentällä. Hänellä on hyvä syöttökyky ja hän  löytää syötöillään helpommin hyökkääjiä. Oli hyvä nähdä, että on vaihtoehto peluuttaa häntä myös keskikentällä, Backe totesi.

Perparim Hetemaj oli yllättäen sivussa avauksesta. Kari Arkivuo puolestaan loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla.

– Hetemajlla oli akillesjännevamma. Ei ollut järkevää ottaa riskiä. Myös Arkivuolla oli akillesjännevamma. Hän oli kärsinyt samasta vammasta aiemminkin, Backe selvensi tilannetta.

Roman Eremenko asetettiin viime torstaina pelikieltoon. Backe kiitteli pelaajiaan siitä, miten he pystyivät keskittymään otteluihin shokkiuutisen jälkeen.

– Reaktio tapahtuneen jälkeen oli hyvä Islantia vastaan, koska kuulimme siitä vain kolme tuntia ennen ottelua. Keskustelimme pelaajien kanssa ja Islanti–ottelussa he reagoivat tilanteeseen hyvin. Esitys tässä ottelussa ja Islanti–ottelussa oli olosuhteisiin nähden hyvä, Backe totesi.

Suomen hyökkäyspeli tökkii. Backen mukaan Suomi tarvitsisi kaikki avainpelaajansa kentälle, kuten Eremenkon, Hetemajn ja Joel Pohjanpalon.

– Olemme mielestäni parantaneet peliämme. Mutta pitäisi olla normaali aloituskokoonpano kentällä. Se on mielestäni avain hyökkäyspeliä varten. Meillä ei ole voittoa. Nämä pelaajat tekevät hyvin yhteistyötä, ja joukkue kykenee puolustamaan, mutta avainpelaajien tulisi olla kokoonpanossa, Backe totesi. 

Teksti: Otto Palojärvi

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sport Content