Puheenaihe

Espoolainen Nelli, 20, tähtää huipulle – teki heti lähtemättömän vaikutuksen Rähinä Records -pomoihin

HENKILÖ Nelli Matula on Rähinä Recordsin uusin tähti. 20-vuotias nainen teki heti pomoihin vaikutuksen.

Nelli Matula, 20, raivaa tietään Suomen musiikkitaivaalle.

Toni Tervo

– Kun olin pieni, halusin olla Britney Spears. Sitten tajusin, että kaikki muutkin haluaa olla Britney ja päätin, että menen. reserviupseerikouluun.

Espoolaisen laulajalupauksen Nelli Matulan kanssa istuessa käy nopeasti selväksi, että nuori nainen on hyvin päättäväinen. 20 vuoden ikään mennessä hän on ehtinyt hankkia muun muassa kondiittorin paperit ja saada sopimuksen Rähinä Recordsille.

– Kun luin Länsiväylästä, että Rähinä Records hakee artistia, halusin olla perinpohjainen. Valmistin esitykseni levy-yhtiön pomoille huolella. Mietin etukäteen kaikenlaiset liikesuunnitelmat ja tulevaisuuden visiot. Minulle sanottiin jälkeenpäin, että olin ensimmäinen, joka laittaa demon yhteyteen CV:n, Matula nauraa.

En usko tuuriin."

Matulan CV onkin melko vakuuttava. Naiselta löytyy esimerkiksi pitkä klassisen musiikin koulutus, 3-vuotiaana alkaneet tanssiopinnot ja ne leipuri-kondiittorin paperit, jotka hän suoritti alle vuodessa.

Upseeria hänestä ei vielä ole tullut, mutta Britney Spears on jo melko lähellä. Matula julkaisi ensimmäisen sinkkunsa kesällä ja lokakuun 26. päivä vuorossa oli toinen, Lemmikki-niminen, kappale.

– Biisi kertoo oman elämänsä James Bondista. Sellaisesta ultimaattisesta alfasta, jonka kappaleen nainen haluaa laittaa "remmeihin". Naiset ovat yleensä kappaleessa niitä jalokiviä, joten oli kiva tehdä biisi myös tästä kulmasta.

Toisin kuin ensimmäisestä sinkusta, Lemmikistä ohjataan myös Matulan ensimmäinen musiikkivideo. Nainen on asiasta erityisen innoissaan siksi, että pääsee näyttämään tanssiosaamistaan.

– Olen aloittanut pienenä satubaletilla, harrastanut show-tanssia ja kisannut street-tanssin SM-kisoissa. Tanssillisuus on tosi minulle tosi tärkeää.

– Tietynlainen elämän käännekohta oli, kun esiinnyin taannoin Helsingin Kaupunginteatterin Maija Poppanen -musikaalissa. Siellä jotenkin iski, että esiintyminen on se, mitä haluan tehdä.

Voi olla, että sytytän jengin ihan liekkeihin, voi olla että floppaan."

Musiikkimaailmassa menestyminen on epävarmaa. Matula ei aiokaan vielä nostaa odotuksia liian korkealle.

– Yritän olla niin, että en olisi liian toiveikas. Asiat voivat kuitenkin muuttua tosi nopeasti. En kuitenkaan usko tuuriin. Uskon siihen, että mahdollisuudet tulevat, kun tekee pitkään töitä ja on valmis ottamaan sen vastaan.

– Voi olla, että sytytän jengin ihan liekkeihin, voi olla että floppaan. Aika näyttää.

Nelli Matula

Espoolainen 20-vuotias laulaja.

Levyttää Rähinä Recordsille.

Julkaisi kesällä ensimmäisen kappaleensa.

Uusi kappale Lemmikki ilmestyy 26.10.

Kirjoittaa ja tekee biisinsä isoksi osaksi itse.

Opiskelee Pop & Jazz Konservatoriossa.

Opiskellut Espoon musiikkiopistossa.

Esiintynyt Helsingin Kaupunginteatterin Maija Poppanen -musikaalissa.

Valmistunut leipuri-kondiittoriksi.

Tykkää tehdä kakkuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu