Omistatko arvotaulun? – Emma etsii Mether-Borgströmin teoksia

Espoon modernin taiteen museo Emma kaipaa yhteydenottoja ihmisiltä, jotka omistavat Ernst Mether-Borgströmin teoksia.

Emma

Espoon modernin taiteen museo Emma kartoittaa laajaa näyttelyä sekä tutkimusta varten yksityiskokoelmissa olevia Ernst Mether-Borgströmin (1917-1996) teoksia.

Emma esittelee Mether-Borgströmin hänen 100-vuotisjuhlavuotenaan suomalaisen modernismin yhtenä keskeisenä taiteilijana, jonka tuotantoon kuuluu grafiikkaa, maalauksia ja veistoksia. Hänen varhaisempaan tuotantoonsa kuuluu myös esittäviä aiheita.

Taiteilijan työskentelyä tuodaan esiin myös osana espoolaista kuvataide-elämää. Mether-Borgström asui pitkään Espoossa ja työskenteli Nallenpolun ateljeetalossa. T

Taiteilijan teoksia nähtiin ensimmäisen kerran Nuorten näyttelyssä Helsingin Taidehallissa 1941. Sen jälkeen hänen teoksiaan oli esillä kymmenissä näyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla. Mether-Borgströmin teoksia on keskeisissä kotimaisissa kokoelmissa ja ulkomailla muun muassa MoMA:ssa New Yorkissa, Pietarin Eremitaasissa ja Tukholmassa National Museumissa.

Emman näyttely on jatkoa museon omalle, suomalaisen modernismin klassikoita esittelevälle näyttelysarjalle. Sarjassa on nähty muun muassa Tapio Wirkkalan, Birger Kaipiaisen, Anitra Lucanderin, Lars-Gunnar Nordströmin ja Rut Brykin näyttelyt. Näyttelyn yhteydessä ilmestyy laaja taiteilijan tuotantoa esittelevä kirja.

Teoksiin liittyvät yhteydenotot osoitetaan amanuenssi Hanna Mamia-Waltherille, [email protected] tai puhelimitse numeroon 043 826 7349.

Written by:

Anneli Tuominen-Halomo

Ota yhteyttä