Espoolainen demaripoliitikko kärähti huumetuonnista – HS: Matkalaukussa 22 kiloa

Espoolainen sosialidemokraatti Abdifitah Ali Abdi on jänyt kiinni huumausainerikoksesta. Hän on tällä hetkellä varavaltuutettu.

Minna Rajainmäki / Arkisto

Espoon sosialidemokraattien varavaltuutettu Abdifitah Ali Abdi, 26, on saanut sakkotuomion huumausainerikoksesta. Abdi sai sakot viime vuonna, mutta rikoksen tehdessään hän oli kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja kulttuurilautakunnan jäsen. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Espoon sosiaalidemokraatit asetti Abdin kuntavaaliehdokkaaksi vuonna 2012 ja uudelleen syyskuun puolivälissä 2016. Hän sai vuoden 2012 vaaleissa valtuuston varajäsenen paikan 180 äänellä.

Abdi jäi kiinni huumeista elokuussa 2014 Tuhkolmassa Arlandan lentokentällä, jonne hän lensi Etiopiasta. Hänellä oli matkalaukussaan kaikkiaan 22 kiloa khat-huumetta.

Tapahtuneen Abdi yritti kiistää luulleensa khatia hennaksi. Henna ei ole huumausaine, vaan sillä voidaan tehdä muun muassa ihomaalauksia.

Abdi itse on ilmoittanut vetäytyvänsä ensi kevään kuntavaalien ehdokkuudesta, mutta tänään iltapäivällä Espoon sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö on kertonut hänen olevan yhä puolueen ehdokkaana kuntavaaleissa.

 

Written by:

Jari Pietiläinen

Ota yhteyttä