Ylen joulukalenterissa tonttua näyttelevä paljastaa: Inhoan joululauluja

Eero Ritala ei perusta joululauluista.

Toni Tervo

Ylellä nähdään jälleen joulukuussa tonttuja muuta jouluun kuuluvaa, kun Joulukalenteri: Jäinen seikkailu käynnistyy kuun alussa.

Sarja on suoraa jatkoa vuonna 2014 nähdylle Poronkuiskaajan arvoitukselle, joka oli yksi Ylen kaikkien aikojen suosituimpia joulukalentereita. Sarja keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa.

Sarjassa nähdään jälleen tutut suosikkinäyttelijät kuten Pirkka-Pekka Petelius ja Vesa Vierikko. Uutena tulokkaana mukaan astuu muun muassa Kulman Pojat -elokuvasta tuttu Eero Ritala.

– Oli ihan mahtavaa tulla mukaan tällaiseen projektiin, jossa on hyvä näyttelijäkaarti ja tietää jo valmiiksi, että konsepti toimii, Ritala kiittelee.

Mies kiittelee kokeneita kollegojaan hyviksi työkavereiksi. Erityisesti Vesa Vierikon kanssa näytteleminen on mieluista.

– Vesa on vanha professorini teatterikorkeakoulusta. Hänen kanssaan on helppo näytellä ja hän auttaa yhä kaikessa, Ritala hymyilee.

Joulukalenterissa ratkotaan jälleen jouluun liittyviä mystisiä ongelmia ja vieraillaan jopa salaperäisessä jäälinnassa. Ritalaa fantasiaelementit tarinassa eivät häiritse.

– Vaikka tarinassa on fantasiaa, ei se tarkoita että pitäisi näytellä jotenkin suurieleisesti tai yli. Itse näyttelen rooliani kuin mitä tahansa muuta.

Vaikka hän sarjassa tonttua näytteleekin, kaikki aspektit joulussa eivät ilahduta Ritalaa.

– Minun on todella vaikea sietää joululauluja. Oikeastaan ainoa, mikä edes vähän toimii, on Phil Spectorin joulumusiikki.

– Joulua vietän kuitenkin ihan klassisesti perhepiirissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Toni Tervo kuva

Toni Tervo