Kaipaatko joulukuusta jo nyt? Torimyynti alkaa vasta joulun alla – näin kuusen saa etukäteen vaikka kotiovelle

Kuvituskuva

Arkisto / Riikka Laine

JOULUKUUSET Nettikauppa kasvattaa suosiotaan. Syynä on helppous.

Joulu lähestyy, ja moni haluaa saada joulukuusensa hyvissä ajoin tunnelmaa ja valaistusta luomaan. Kauppojen edustoilta ja toreilta kuusia löytyy yleensä vasta joitakin päiviä ennen jouluaattoa.

Marraskuun harmaudessa kotikuusi on etsittävä vielä muualta. Virastot ja laitokset sekä taloyhtiöt hankkivat kuusensa joskus jopa marraskuun puolella vakiotoimittajiltaan. Kuusi halutaan esille jo ensimmäiseksi adventiksi.

Keravalainen metsänhoitaja Seppo Hartikainen on joulukuusien kasvattaja ja Joulupuuseuran jäsen, joka myy useita satoja kuusia joka vuosi.

– Nyt on menossa jo 23.vuosi, Perheyritys Metsämania Oy:n toimitusjohtaja kertoo.

Vakioasiakkaita on kertynyt vuosien aikana runsaasti ja joillekin Hartikainen toimittaa kuusen kotiovelle saakka, jos asiakas näin haluaa.

Kuusen hinta on pysytellyt viimeiset neljä vuotta samana.

– 40 eurolla saa noin kaksimetrisen kotimaisen kuusen, sanoo Hartikainen, jolla on kuusiviljelmiä kahdessa eri paikassa.

Hän kasvattaa joulukuusia Hausjärvellä Kanta-Hämeessä ja Rantasalmella Itä-Savossa.

Kuusenkasvattajan puita voi ihailla ainakin Kalastajatorpalla, Olavinlinnassa ja Järvenpään seurakuntaopistolla.

Useat nettijoulukuusikaupat tarjoavat kuusen kotiinkuljetuksen lisäksi monenlaisia lisäpalveluita aina koristelusta kuusen hävittämiseen saakka.

Jos haluaa saada aidon kuusen vaihtoehtoja on monia. Netissä toimii useita joulukuusia kotiin tuovia yrityksiä, joista osa myös lupaa hakea kuusen pois joulun jälkeen. Yleensä puskaradio on ollut kuusikauppiaiden paras mainoskanava, mutta nyt rinnalle kiirii sosiaalinen media.

Tänä vuonna nettikuusikaupan uskotaan kasvattavan suosiotaan entistä enemmän. Nettitilauksia suosivat niin kiireiset lapsiperheet kuin vanhemmatkin juhlijat. Usein kuusen kuljettaminen torilta kotiin on suurin ongelma, ja onkin kätevää, kun kuusi tuodaan suoraan kotiovelle asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.