Joulukaupunki kasvaa ulos Senaatintorilta – Tuomaan markkinat alkaa entistä isompana

Joulupukki ja karuselli viihdyttävät lapsiperheitä ja luovat tunnelmaa Tuomaan markkinoilla tänäkin vuonna.

Päivi Tuovinen/ Helsingin Uutisten arkisto

JOULUMARKKINAT Sadat tuhannet nuoret ja vanhat vaeltavat joulukuussa markkinoiden ostoskujilla.

Tuomaan markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Joulukuussa järjestettävillä markkinoilla vierailee vuosittain satoja tuhansia kävijöitä niin Suomesta kuin maailmalta.

Markkinat noteerattiin myös maailmalla, kun kansainvälinen The Huffington Post nosti sen Euroopan kymmenen parhaan joulutorin listalle. Tänä vuonna Tuomaan markkinat pääsi mukaan European Best Destinationsin järjestämään kilpailuun, jossa valitaan Euroopan parhaat joulumarkkinat.

Tämäkään ei vielä riitä. Helsinki on päättänyt ryhtyä kunnon joulukaupungiksi, joka houkuttelee yhä enemmän kävijöitä läheltä ja kaukaa. Tavoitteena on tehdä Helsingistä Euroopan mielenkiintoisin joulukaupunki vuoteen 2020 mennessä.

Jotta tavoitteeseen päästään, kaupunki satsaa tunnelman rakentamiseen ja uusille houkutuksille annetaan lisää tilaa.

Tänä vuonna Markkinat kasvaa ja avautuu Aleksanterinkadulle päin uudella mökkirivillä.  Tapahtumia on myös Torikortteleissa.

– Näin muodostuu uusi joulukaupunki, jonne koko perhe voi tulla viihtymään ilman ostopakkoa, kertoo markkinoiden vastaava tuottaja Isabella Rossi.

Jouluinen tunnelma jatkuu kaupungin rakentamien valojen voimin Aleksanterinkadun ja sen poikkikatujen sekä Esplanadin lisäksi tänä jouluna myös Mannerheimintiellä ja Bulevardin alkupäässä.

Ruokatarjonta on entistä hiotumpi kokonaisuus, jossa tärkeässä roolissa ovat sesonkiajattelu ja vegaaninen ruoka.

– Helsinki sykkii ruokakaupunkikohteena myös joulun aikaan. Helsingin neljäs kauppahalli näyttää löytyvän kolmen viikon ajan Senaatintorilta, uuden joulukaupungin ytimestä, Rossi arvioi.

Juttua korjattu 28.11. klo 9.30, täsmennetty mökkirivien sijainti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Marketta Karjalainen kuva
Marketta Karjalainen