Nainen, 35, avautuu Hesarissa: "Minulle ei löytynyt älykästä miestä"

Kuvituskuva

Arkisto

35-vuotias korkeasti koulutettu nainen avautuu Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa monen naisen pulmasta. Hänelle ei ole löytynyt älykästä miestä eikä niitä riitä naisen mukaan muillekaan haluaville.

– En kuitenkaan katso yhteiskunnan olevan rahallisesti vastuussa siitä, ettei minulla ole ollut parisuhdetta tai mahdollisuutta muodostaa perhettä, joka pohjaa perinteiselle kahden vanhemman mallille, hän kirjoittaa Hesarissa.

Naisen kirjoitus liittyy aiemman Tuleva yksinhuoltaja -nimimerkin kirjoitukseen, jossa ihmeteltiin Kela-korvausten puuttumista itsellisten naisten kalliista hedelmöityshoidoista.

– Mielestäni ei ole oikein tai kohtuullista, että yhteiskunta rahoittaisi sitä sosiaalista ongelmaa, jonka yhä useampi korkeasti koulutettu nainen kohtaa: samassa intellektuellissa asemassa olevia miehiä ei riitä kaikille. 

– Voisi jopa sanoa, että monet korkeasti koulutetut naiset ovat kranttuja – ja syystäkin.

Naisen mukaan yhteiskunnan tulee sijoittaa rahansa todellisten lääketieteellisten ongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, sillä se, että siittiöt eivät kohtaa yksinäisen naisen munasolua, ei ole lääketieteellinen vaan sosiaalinen ongelma. 

Käyttäjän riikka.jokinen@media.fi kuva
Riikka Jokinen