Puheenaihe

Emmy laittoi hyvän kiertämään - reilut 9000 käytettyä merkkivaatetta Hopelle ja Karjalan Avulle

Verkkokauppa Emmyn toimitusjohtaja Hanna Autio.

Markus Mäki / Arkistokuva

Emmy-yhteisö lahjoitti viime vuonna yli yhdeksäntuhatta käytettyä vaatetta hyväntekeväisyyteen. Lahjoitusten suurimmat vastaanottajat olivat Karjalan Apu ja Hope. Emmyn mukaan lahjoitusten yhteenlaskettu jälleenmyyntiarvo ylittää 100 000 euroa.

Emmy.fi on käytettyjen merkkivaatteiden verkkokauppa, joka maksaa noin puolet myyntituotosta vaatteiden alkuperäisille omistajille. Myyntiaika on viisi kuukautta ja myymättä jääneet tuotteet voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Emmyn keräyspisteitä on tällä hetkellä viidessä kauppakeskuksessa. Näistä kolme on Uudellamaalla: Leppävaaran Sellossa ja Tapiolan Ainoassa sekä Vantaan Myyrmannissa. Lisäksi keräyspisteet löytyvät Turun Skanssista ja Tampereen Koskikeskuksesta. Keräyspisteiden määrää on tarkoitus kasvattaa reippaasti vuoden 2017 aikana.

– Olemme jo nyt todella positiivisesti yllättyneitä toimitettujen ja myytyjen vaatteiden määrästä. Tälläkin hetkellä myynnissä on yli 25 000 tuotetta. Kaikki myyntiin laitetut vaatteet eivät kuitenkaan mene kaupaksi viiden kuukauden myyntiajan sisällä. Nämä lahjoitamme hyväntekeväisyyteen, Emmyn toimitusjohtaja ja toinen perustaja Hanna Autio kertoo.

– Emmyn käyttäjäyhteisölle on tärkeää, että mahdollisimman moni laatuvaate päätyy kaapin pohjalta hyötykäyttöön. Siksi lahjoitimme myös pienempiä eriä avun tarvitsijoille, kuten Lohjan rivitalopalojen uhreille sekä SPR:n ylläpitämälle Inkoon alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukselle.

Emmy on avaimet käteen -palvelu käytettyjen merkkivaatteiden, kenkien ja asusteiden myymiseen verkossa. Myyntiin otetaan myös kaikenmerkkisiä äitiysvaatteita ja ammattimaisesti ommeltuja tai neulottuja käsityöläisten vaatteita ja asusteita.

Lisää aiheesta: 

Vaatteille halutaan löytää uusi elämä27.11.2015 06.00
Vaatekeräyksiin tungetaan myös roskaa – "Mieti, mitä olisit valmis antamaan ystävän lapselle"8.12.2015 05.44

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu