Hong Kong romahti kriisiyhtiöksi – Iltalehti: Kävi konkurssin partaalla

Hong Kong -ketjuun kuuluu 27 tavarataloa. Niitä sijaitsee esimerkiksi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Keravalla, Riihimäellä ja Porvoossa.

Toni Tervo

Halpakauppaketju Hong Kongilla on ollut huono syksy. Tytäryhtiö Hong Kong Importilla oli loppuvuodesta 1,1 miljoonan euron edestä maksamattomia laskuja.

Hollantilainen kukkasipulien toimittaja haki tuontiyhtiötä jopa konkurssiin 29. joulukuuta, mutta hakemus vedettiin pois seuraavana päivänä. Maksuvaikeuksista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Konkurssihakemuksessa mainittu saatava oli 121 363 euroa, jonka Hong Kong oli lupaillut maksavansa pitkin syksyä.

Helsingin Uutisten vuoden takaisen vertailun mukaan vuonna 1989 perustettu Hong Kong kuuluu Suomen suurimpien halpakauppaketjujen joukkoon.

Halpakauppojen salaisuus on poistoerissä, joita ne metsästävät markkinoilta. Nykyisin poistoeriä on helppo löytää.

– Ostetaan isoilla volyymeilla, logistiikka ja varastonhallinta ovat tehokkaita, kaupan ilme ja markkinointi tukevat hintamielikuvaa, kuvaili Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun palvelujen ja kaupan professori Hannu Saarijärvi halpakauppojen liikeideaa.

Hong Kongin liikevaihto oli 138 miljoonaa euroa vuonna 2014. Helmikuussa 2016 päättyneellä tilikaudella liikevaihto oli Iltalehden mukaan enää 120 miljoonaa euroa. Konserni teki myös 1,3 euroa tappiota.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Jukka Hämäläinen kuva
Jukka Hämäläinen