Puheenaihe

Maksoitko liikaa asunnonvälittäjälle? HS: Pk-seudun listahinnoissa on ilmaa

Kuvituskuva

Asuntoaan kiinteistönvälittäjän avulla myyvän kannattaa tinkiä välityspalkkiosta, käy ilmi Helsingin Sanomien selvityksestä.

Lehti kysyi lukijoilta, millaisia välityspalkkioita he olivat maksaneet asuntonsa myynnin yhteydessä. Tuloksena oli, että palkkiot ovat säännönmukaisesti alhaisemmat kuin välittäjien ilmoittamat listahinnat.

Myyntiturvan ja Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola arvioi HS:ssa, että tuskin kukaan maksaa välitysliikkeiden virallisia listahintoja.

Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen puolestaan myöntää, että yhtiön toteutuneet välityspalkkiot ovat lähempänä kahta kuin neljää prosenttia.

– Kilpailu pitää siitä huolen, Heikkinen sanoo.

Listahinnoissa on HS:n mukaan huomattavia eroja. Lehden vertailussa korkein listan mukainen välityspalkkio oli Helsingin OP-Kiinteistökeskuksen 4,96 prosenttia asunnon velattomasta myyntihinnasta.

Halvimpina lehti pitää Myyntiturvan kiinteitä euromääräisiä palkkioita. Esimerkiksi kaksion myynnistä Myyntiturva ottaa 3 720 euron välityspalkkion.

Samanhintaisen kaksion myynnistä voi HS:n mukaan joutua maksamaan enimmillään jopa 12 000 euron palkkion, kun pienimmillään palkkio on alle 4 000 euroa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu