Puheenaihe

Työttömyystilanne parani reippaasti – pienen kaupungin kokoinen väkimäärä sai töitä

Työttömyystilanne parani vuodessa huomattavasti edellisvuoden synkistä luvuista.

Arkisto

Työttömyystilanne on parantunut Suomessa viimeisen vuoden aikana selvästi. Työttömyysprosentti oli joulukuussa 7,9 prosenttia, kun luku vuotta aiemmin oli 9,2, ilmenee Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta.

Työttömiä työnhakijoita oli joulukuussa 207 000, mikä on pienen kaupungin verran eli 34 000 vähemmän kuin vuoden 2015 joulukuussa.

Työttömyyden lasku oli vuodessa vauhdikasta, mutta odotettua koska vuosi sitten tilanne oli huomattavan synkkä. Tilastoissa ei tarvitse mennä kuin vuosiin 2012 ja 2013, kun luku oli näin alhainen tai alhaisempi, Pertti Taskinen Tilastokeskuksesta kertoo.

Työttömyystilanne parani pitkin viime vuotta: Koko viime vuoden keskimääräinen työttömyysprosentti oli 8,8 ja viimeisellä vuosineljänneksellä eli loka-joulukuussa 8.

Nuorten työttömyysaste laski erityisen huomattavasti. Vuodessa 15–24-vuotiaiden työttömyysprosentti parani 4,6 prosenttiyksikköä. Silti nuoria työttömiä oli ikäluokkansa työvoimasta 14,7 prosenttia.

Voimakkainta työttömyystilanteen paraneminen oli Kainuussa, Etelä-Savossa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa ja Lapissa.

Miesten tilanne työmarkkinoilla parani viime vuonna enemmän kuin naisten.

Miesten työllisyysaste oli joulukuussa 69,7 prosenttia, missä on nousua edellisvuodesta 2 prosenttiyksikköä.

Naisten työllisyysaste oli 66,8 prosenttia. Luku parani vuodessa vain 0,6 prosenttiyksikköä.

Juha Sipilän hallituksen tavoite on nostaa Suomen työllisyysaste 72 prosenttiin.

Korjaus 25.1. klo 10.44: Jutussa kerrottiin alunperin, että miesten työllisyysaste oli joulukuussa 6,7 prosenttia. Oikea luku on 69,7 prosenttia.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu