Palacen kyltti alkaa taas loistaa – Uusi omistaja avaa ravintolan syksyllä

Ravintola Palace oli viimeisen kerran avoinna yleisölle 22.12.2016.

Marketta Karjalainen

Suomalaisen elinkeinoelämän talona tunnettu Eteläranta 10 on kokenut viime vuosien aikana muodonmuutoksen nykyaikaiseksi toimivaksi toimistokiinteistöksi. Skanska on toiminut pääurakoitsijana erilaajuisissa remonteissa jo vuodesta 2002, josta lähtien rakennusta on saneerattu kerros kerrokselta.

Lukijan kuva

Legendaarinen ravintola Palace palaa Helsingin ravintolakartalle marraskuussa. Isännäksi ryhtyy Royal Ravintolat.

Julkisivu- ja kattoremontin jälkeen ravintolayhtiö ryhtyy operoimaan Eteläranta 10:ssä sekä kokous- ja neuvottelutiloja että ravintola Palacea.

Royal Ravintolat on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton ja sen jäsenliittojen neuvottelukeskuksen uudeksi ravintoloitsijaksi elokuun alusta lähtien. Palace avaa ovensa marraskuussa.

Ravintola Palacen entisen omistajan vuokrasopimus päättyi vuodenvaihteessa ja oikeudet Palace-brändiin siirtyivät talon omistajayhteisöille.

Eteläranta 10 on yksi Helsingin vilkkaimmista ja tärkeimmistä neuvottelukeskuksista. Kymmenien kokoustilojen lisäksi talossa sijaitsee suomalaisessa gastronomiassa legendaarisen maineen omaava ravintola Palace. Se suljettiin talon remontin takia joulukuussa 2016. Ravintolayhtiö Royal Ravintolat avaa Palacen uudelleen marraskuussa 2017.

– Palace on iso osa suomalaista ruokakulttuuria ja se on toiminut jo yli puoli vuosisataa yhtenä maamme gastronomian lippulaivoista. Palacessa on syöty satumaisia annoksia ja nautittu jaloja juomia niin kuninkaallisten, presidenttien, huippujohtajien kuin filmitähtienkin parissa, kuvailee Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikström.

Arkkitehti Viljo Rewellin suunnittelema, mereltä päin katsottuna valtamerilaivaa muistuttava funktionalistinen rakennus valmistui vastaanottamaan Helsingin olympialaisten vieraita vuonna 1952. Modernismia edustavaa rakennusta luonnehditaan usein suomalaisen taideteollisuuden käyntikortiksi. Talon kaikki ulkopinnat entisöidään viime keväänä alkaneessa laajassa julkisivu- ja kattoremontissa.

Etelärannan maamerkkinä toimiva Palace-nimikyltti saa remontin yhteydessä uuden led-valotekniikan ja sen pinnat entisöidään alkuperäiseen loistoonsa. Kyltti lasketaan helmikuun aikana entisöitäväksi ja nostetaan takaisin Eteläranta 10:n katolle Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin mennessä.

Royal Ravintolat pyörittää Palacen naapurissa jo yhtä klassikkoa, Eteläesplanadilla sijaitsevaa huippuravintola Savoyta, joka viettää tänä vuonna 80-vuotisjuhliaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Marketta Karjalainen kuva
Marketta Karjalainen