Kuva: Fazerin ravintola tarjoaa tätä runebergintorttuna – "Melkein pillahdin itkuun"

Ravintola Vivace leipoi oman version runebergintortusta.

Armi Suojanen

Ravintola Vivacen versio runebergintortusta.

Armi Suojanen

Vantaalainen ravintola Vivace leipoi oman versionsa runebergintortusta perjantaina. Vivacen torttu poikkeaa aika lailla perinteisestä runebergintortun korkeasta ja pyöreästä mallista.

Veromiehessä sijaitseva Vivace kuuluu Fazer-ketjuun. Suomen Elintarviketyöläisten liitto on juuri ryöpyttänyt Fazeria siitä, että se teettää kaupoissa myytävät runebergintortut Latviassa.

Lounasasiakkaat saivat perjantaina Vivacessa jälkiruoaksi palan runebergintorttua ilman eri maksua.

– Se on ihan meidän oma versiomme runebergintortusta, täällä leivottu alusta asti, selvittää Vivacen keittiön vuorovastaava Tomi Lesonen.

Pyöreästä muodosta poikkeaminen johtuu Lesosen mukaan käytännön syistä.

– Torttu oli sujuvampaa tehdä uunipellille. Paksuja, pyöreitä ja korkeita torttuja varten olisimme tarvinneet aika paljon muotteja, meillä käy nelisensataa lounasasiakasta.

Leipomisaineet olivat pitkälle samat kuin perinteisessä mallissakin. Lesonen sanoo, että tarkoitus oli tarjota asiakkaille pieni makea pala lounaan päälle.

Kaikkia ravintolan oma tuote ei kuitenkaan miellyttänyt.

– Runebergintorttu on minulle melkein pyhä. Melkein pillahdin itkuun tuosta pelleversiosta, kommentoi eräs lounasasiakas kipakasti.

Vivacessa oli myös myynnissä runbergintorttua – sekä ravintolan omaa versiota piirakkavuokana että perinteistä pyöreää ja korkeaa mallia. Jälkimmäinen oli leivottu muualla.

Lue myös: Rajua kritiittiä Fazerin latvialaisille runebergintortuille

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Klaus Nurmi kuva
Klaus Nurmi