Vähävarainen perhe saa ilmaisen asuntovaunuloman – Kisaviikon tempauksesta tuli huikea kansanliike

Messilän leirintäalueelle Lahteen pääsevän vähävaraisen perheen ilmainen lomaviikko on synnyttänyt melkoisen kansanliikkeen. Perhe valitaan perjantaina.

Camping Messilä

Heinolalaisen Heli Seppälän perhe huomasi, että heidän asuntovaununsa jää tänä vuonna tyhjilleen 20. helmikuuta alkavaksi viikoksi. Seppälät päättivät etsiä vähävaraisen perheen, joka voisi ilahtua päästessään viikoksi ilmaiselle lomalle Messilän leirintäalueelle Lahteen.

Samalla viikolla alkavat myös hiihdon MM-kisat Lahdessa.

– Haluaisimme nyt tarjota Messilää talvilomanviettopaikaksi jollekin pienelle perheelle, jolla ei muuten olisi mahdollisuutta viikon lomaan muualla kuin kotonaan, Heli Seppälä kertoo.

Hieno ele synnytti sosiaalisessa mediassa huiman mylläkän: Seppälän Facebook-postausta on kahdessa päivässä jaettu yli 6 500 kertaa. Mukaan lomatalkoisiin on tullut kymmeniä muita lahjoittajia – ja lomaviikosta on kertonut olevansa kiinnostunut peräti 300 perhettä ympäri Suomen.

– Mietin tällaista lahjoitusta jo viime kesänä, kun näin, että joku oli tarjonnut toisen perheen käyttöön kesämökkiään, Seppälä kertoo.

Hän postasi ehdotuksensa Facebookiin maanantai-iltana – ja sen jälkeen lukuisa määrä yrittäjiä ja yksityisiä kansalaisia on halunnut sponsoroida lomaviikolle valikoituvalle perheelle ilmaisia tuotteita ja palveluita.

– Alueen yrittäjät tarjoavat perheelle muun muassa ravintolalounaan, grillattavaa, herkkukorin, alusasuja ja makeisia, Seppälä luettelee.

Lisäksi bussiyritys on luvannut lahjoittaa perheelle ilmaisen linja-autokyydin pääkaupunkiseudulta tai Turun seudulta Lahteen ja takaisin. Lomaperhe pääsee myös osalliseksi talutusratsastukseen ja tallihetkeen.

Apulantakin on mukana talkoissa, sillä perhe saa ilmaiset kahvit Hennalan kasarmialueen Apulanta-kahvilassa.

Seppälät valitsevat ilmaisen lomaviikon saavan perheen perjantaina, joten lomalaisilla on reilu viikko aikaa valmistautua matkaan.

– Perhe voi lomailla aivan rauhassa julkisuudelta, sillä me emme aio kertoa valitun perheen tietoja medialle, Seppälä muistuttaa.

Hänelle karavaanaritoiminta on tuttua jo lapsuudesta: tuolloin Kirkkonummella asunut Seppälä vietti lomiaan usein vanhempiensa mukana asuntovaunussa.

 

Written by:

Jari Pietiläinen

Ota yhteyttä