Puheenaihe

Ravintolat rynnistävät Espoonlahteen – Uuden Lippulaivan tiloista vuokrattu jo yli 60 prosenttia

Vanha Lippulaiva on pystyssä enää puolisen vuotta. Sen tilalle rakennetaan kokonaan uusi kauppakeskus.

Katja Riihola

Uusi kauppakeskus Lippulaiva nostaa Espoonlahden alueen ravintolatarjonnan uudelle tasolle. Lippulaivan vuokrattava pinta-ala kaksinkertaistuu noin 40 000 neliömetriin, josta yli kymmenen prosenttia varataan ravintoloille ja kahviloille.

– Monipuolinen ravintolamaailma on yhä tärkeämpi osa kauppakeskuksen asiointielämystä. Tavoitteenamme on nostaa ravintoloiden osuus kauppakeskusten vuokrattavasta pinta-alasta nykyiseltä noin seitsemän prosentin tasolta yli kymmeneen prosenttiin. Lippulaivassa tämä toteutuu, sillä ravintolatilojen kysyntä on ollut todella vahvaa, Cityconin operatiivinen johtaja Jurn Hoeksema sanoo.

Cityconista kerrotaan, että vuonna 2020 avattavan uuden Lippulaivan tiloista on jo nyt vuokrattu yli 60 prosenttia.

– Poikkeuksellisen vahva vuokrauskysyntä on osoitus Lippulaivan erinomaisesta sijainnista ja sen kaupallisen konseptin vetovoimaisuudesta, sanoo Cityconin projektijohtaja Heikki Alén.

Uuden Lippulaivan vuokrattavasta pinta-alasta reilu kolmannes on ruokakaupan tarjontaa. Lippulaivaan tulevat K-supermarket, Prisma, Lidl ja K-market. Lisäksi siellä jatkavat muun muassa apteekki, Alko, Tokmanni ja Clas Ohlson.

Lisäksi Lippulaivaan sijoittuu muun muassa yksityinen päiväkoti Pilke, terveyspalveluita ja kuntosali. Lippulaivaan suunnitellaan sijoitettavaksi myös Espoon kaupungin palveluita.

Citycon purkaa vanhan Lippulaivan ja rakentaa sen paikalle kokonaan uuden kauppakeskuksen. Kokonaisinvestoinnin arvioidaan nousevan noin 200 miljoonaan euroon.

Uuden kauppakeskuksen rakentamisen ajaksi Citycon rakennuttaa Lippulaivan lähelle tilapäisen kauppakeskus Pikkulaivan, joka avautuu heinä-elokuun vaihteessa. Sen 8 500 neliömetrin tilat on täyteen vuokrattu.

– Rakennus valmistetaan kierrätettävistä, rekka-autolla siirrettävistä elementeistä, jotka on helppo kuljettaa toiseen paikkaan sen jälkeen, kun me emme enää väistötiloja tarvitse, Alén sanoo.

Vanhan kauppakeskuksen purkaminen alkaa loppukesällä ja uusi kauppakeskus alkaa rakentua tämän vuoden lopulla.

Uuden Lippulaivan yhteyteen sijoittuvat Länsimetron toisen vaiheen metroasema ja liityntäliikenteen bussiterminaali.

Espoonlahti kasvaa voimakkaasti

Espoonlahden lähialue on seuraavan reilun kymmenen vuoden aikana pääkaupunkiseudun voimakkaimmin kasvava ja tiivistyvä alue.

Vuoteen 2030 mennessä alueen asukasmäärän odotetaan kasvavan yli 25 prosenttia.

Yksin Lippulaivan yhteyteen rakennetaan 550 uutta asuntoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu