Vaalit

Rauli Virtanen lähtee vihreiden ehdokkaaksi kuntavaaleissa

Rauli Virtanen lähtee tavoittelemaan paikkaa Espoon kaupunginvaltuustosta sitoutumattomana ehdokkaana vihreiden listalla.

Arkisto

Tietokirjailija, vapaa toimittaja Rauli Virtanen on päättänyt lähteä Espoon vihreiden listalle mukaan sitoutumattomana kuntavaaliehdokkaana.

Virtanen on pitkän uran tehnyt journalisti, joka on raportoinut kymmeniltä kriisialueilta Vietnamin sodasta lähtien sekä matkustanut jokaisessa maailman itsenäisessä valtiossa. Kotimaan politiikkaa ja mediaa hän on seurannut tarkalla silmällä varsinkin vuosina 2015–2016, jolloin hän toimi Tampereen yliopiston vierailijaprofessorina. 

Nykyisin Virtanen vierailee eri oppilaitoksissa ja tilaisuuksissa puhumassa turvapaikanhakijoihin, pakolaisiin, mediaan ja humanitaariseen apuun liittyvistä asioista. Hän on kirjoittanut tietokirjoja kehitysyhteistyöstä, rauhanturvatoiminnasta ja katastrofiavusta.

– Vihapuheen nousu ja hallituksen kova politiikka heikoimmassa asemassa olevia kohtaan on saanut minut tuntemaan, että pitää tehdä jotain muutakin kuin vain puhua inhimillisemmän maailman puolesta, Virtanen muistuttaa.

– Juuri kunnissa vastataan kotoutumisen haasteisiin ja kuntavaalit ovat isosti sivistysvaalit. Vihreillä on lupaavin ote ja tahto sivistykseen, suvaitsevaisuuteen, sovun rakentamiseen, kansainvälisyyteen ja viihtyisään kaupunkiympäristöön ja tuntui luontevalta lähteä vaaleihin juuri vihreiden listalla.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu