Testasimme länsimetron: Junassa oli kuuma, mutta meno on näyttävää – katso video

Länsimetroa testattiin perjantaina median seuratessa silmä kovana.

Päivi Tuovinen

Länsimetrolla matkustaminen on talvipakkasellakin hikistä puuhaa. Ainakin silloin, kun metrojunan ovet eivät avaudu asemilla.

Sen saivat tuta Länsiväylän toimittaja ja kuvaaja omakohtaisesti tänään, kun Länsimetro Oy järjesti metrokyydin kymmenille toimittajille ja kuvaajille Tapiolasta Matinkylään, sieltä Lauttasaareen ja takaisin Tapiolaan.

– Kun juna liikkuu normaalisti, ovet avautuvat jokaisella asemalla minuutin parin välein. Silloin myös ilma vaihtuu paremmin, Länsimetro Oy:n tiedottaja Satu Linkola lohdutti.

Tavallisille metromatkaajille luvassa on siis vähemmän hikinen kyyti ilmastoidussa junassa.

Suojakypärin ja turvaliivein varustautunut joukko meni syvälle maan alle Tapiolan asemalle Länsituulenkujalta peräti viisien liukuportaiden kautta.

Asemalla joukkoa tervehti yksi länsimetron salaisuuksista: ison peitteen alla oleva patsas. Se paljastetaan suurelle yleisölle ennen suurta H-hetkeä.

– Älä kurki sinne peitteen alle, ohjasti Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo uteliasta toimittajaa.

Tutustumisajon aikana lähes käyttövalmiin näköisiä asemia pääsi tiirailemaan metrojunan ikkunasta. Kaikki näytti lähes valmiilta. Matinkylän asemalla silmään pistivät asemalla vielä lojuvat kymmenet kaapelirullat.

90-metrinen, läpikäveltävän metrojunan lähdöt asemilta olivat vauhdikkaita, liekö testijunaa kuljettanut kiinalaissyntyinen Phat Lam innokas formulafani.

Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi vakuutteli, että teknisesti länsimetro on liikennöitävässä kunnossa nykytietämyksen mukaan kesäkuun alussa.

– HSL tekee liikennöinnin aloittamisesta lopullisen päätöksen. Hehän ovat viestineet, että länsimetron normaali liikenne alkaa elokuun puolivälissä, Saksi jatkoi.

Yhden viankin tarkkasilmäiset toimittajat metrojunan asemaopasteissa huomasivat: Urheilupuiston ruotsinkielisestä nimestä oli jäänyt pois yksi t-kirjain.

– Junien opasteet ovat HSL:n vastuulla, asemien opasteet Länsimetron, ehätti Isotalo muistuttamaan.

Video: Päivi Tuovinen

Written by:

Seppo Korkman

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

"Todellinen taideteos” – Länsimetron hienoin asema henkii Aallon lämmintä tunnelmaaLänsimetron asemat ovat kuin avaruusseikkailusta – katso huikeat kuvat ja äänestä suosikkiasi! Länsimetropomo: Palo-oviongelmien syynä huono tiedonkulku ja haave automaattimetrostaHSL:n Rihtniemi: "Länsimetro liikkeelle joskus heinäkuussa"