Paikallisurheilu

Emilia Soini ja Olli Tuominen mestareiksi Espoossa

Emilia Soini harjoittelee ja valmentaa nykyään Yhdysvalloissa. Hän suuntasi sinne hetimiten SM-kisojen jälkeen.

Sirpa Repo

Squashin SM-kilpailuissa saatiin tutut voittajat.

Olli Tuominen on squashin Suomen mestari, nyt jo 17. kerran. Kouvolan Squashkerhoa edustavan helsinkiläinen kohtasi loppuottelussa Espoo Squash Rackets Clubia edustavan Matias Tuomen.

Tuominen voitti ottelun 11–8, 11–3 ja 11–8.

– Tämä on ollut minulle yksi parhaimmista kausistani jo viime kesästä lähtien. Näillä näkymin jatkan vielä seuraavan kauden, toteaa keväällä 38 vuotta täyttävä Tuominen finaalin tauottua liiton tiedotteen mukaan.

SM-kisojen jälkeen Tuomisen kalenterissa lukee Chicago ja the Windy City Open, jossa pelataan 150 000 dollarin turnaus. Tuomisen nykyrankingilla, joka on 51, matka alkaa karsinnasta. Se ei ammattilaissirkuksen konkaria häiritse.

– Mennään peli peliltä ja katsotaan, mihin asti päästään.

Espoo Squash Rackets Clubia edustava 21-vuotias Emilia Soini oli naisten puolella yhtä ylivoimainen kuin Tuominen miehissä. Soinilla on viisivuotinen urheilijaviisumi Yhdysvaltoihin ja hän asuu tätä nykyä New Yorkissa, jossa myös valmentaa.

Loppuottelussa Soinia vastaan asettui Helsinki SRC:n Riina Koskinen, joka teki voitavansa. Hän ei kuitenkaan mahtanut mitään selkeästi paremmalle Soinille.

Soini voitti ottelun erin 11–3, 11–5 ja 11–3.

– Tämä on minulle iso ja tärkeä voitto. Suomen mestaruuden lisäksi tämä tuo minulle hyvin myös ammattilaispuolen ranking-pisteitä. Oma peli sujui hyvin, sain kentän keskustan hallintaani ja sitä kautta koko pelin kontrollin, liiton tiedotteessa Soini kertaa tapahtumia.

Soini palaa heti maanantaina New Yorkiin, josta jatkaa samaa kisaan Tuomisen kanssa.

Mestaruus on Soinille kolmas.

Squashin SM-kisat pelattiin Espoo Squash Playersin järjestäminä Esport Centerissä ja Kivenlahti Squashissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu