Puheenaihe

Kymmenet mielenterveyskuntoutujat menettämässä kotinsa Espoossa – "Moni on asunut täällä jo vuosia"

Pihlajarinteessä toimivaa mielenterveyskuntoutujien palvelukotia uhkaa sulkeminen jo tänä vuonna.. Se tietäisi pakkomuuttoa talon yli 20 asukkaalle.

Arkistokuva/Seppo Korkman

Suunnitelma Aurorakodin yhteydessä toimivan mielenterveyskuntoutujien asumisyksikön sulkemisesta Espoossa aiotaan toteuttaa vielä tämän vuoden aikana.

Tiistaina kokoontuva sosiaali- ja terveyslautakunta saa eteensä esityksen kaupungin ylläpitämän yksikön lakkauttamisesta.

Käytännössä lakkauttaminen merkitsee sitä, että yksikössä tällä hetkellä asuvat reilut 20 kuntoutujaa siirretään muihin, yksityisiin asumispalvelun yksiköihin.

– Moni asukkaista on asunut täällä vuosia, Tämä on heille koti, josta heidät nyt uhataan häätää muualle, kommentoi yksikön työntekijä sulkemissuunnitelmaa Länsiväylälle viime joulukuussa (28.12. 2016).

Esityksessä lakkauttamista perustellaan perinteisen psykiatrisen palveluasumisen kysynnän vähenemisellä. Sen sijaan avopalvelujen tarve ja kysyntä ovat päätösehdotuksen mukaan kasvaneet myös psykiatrisessa hoidossa.

Espoon mielenterveys- ja päihdepalvelujen päällikkö Eija-Inkeri Kailassuo vakuutti Länsiväylässä joulukuussa, ettei yhtään Aurorakodin asumisyksikön asukasta jätetä heitteille, vaan jokaisen avun tarve arvioidaan yksilöllisesti.

Espoon kaupunki on ostanut suurimman osan psykiatrisista avopalveluistaan yksityisiltä palveluntuottajilta. Kaupungin ylläpitämän Auroran asumisyksikön lakkauttaminen olisi jatkumoa palvelujen ulkoistukselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Espoo ulkoistamassa lisää mielenterveyspalvelujaan – 20 kuntoutujaa uhkaa pakkomuutto28.12.2016 06.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu