Rammstein saadaan Vantaalle, mutta hinnan suuruusluokka tyrmää

Markus Rauramo ja Jyri Heikkinen kertovat Rockfestin lippuja myytävän siihen tahtiin, että festari järjestetään myös vuonna 2018.

Tiina Örn

MUSIIKKI Raskaan rockin festarin ensimmäinen päivä myydään takuuvarmasti loppuun.

Vantaalla Rockfestillä kesäkuussa esiintyvä Rammstein on ilmiö isolla alkukirjaimella. Se tulee selväksi viimeistään, kun kuulee, mitä bändin saaminen Vantaalle maksaa. Tarkkaa summaa ei kerrota, mutta hinnan suuruusluokka paljastetaan.

– Samaan hintaan saisi kaikki Suomen bändit esiintymään kolmeen kertaan. Siis kaikki bändit, ei vain rockbändit, vitsailee Rockfestin brändijohtaja Markus Rauramo.

Festarin portille pääsee junalla."

Rauramo ja Rockfestin markkinoinnista vastaava Jyri Heikkinen hehkuttavat Vehkalassa nähtävää Rammsteinin showta.

– Festareiden oman väen lisäksi shown rakentamiseen tarvitaan sata Rammsteinin omaa ihmistä. Show on varmasti myös visuaalisesti ikimuistoinen.

Vantaa saa festarijärjestäjiltä täydet pisteet yhteistyöstä. Myös Rockfestin paikka on napakymppi, sillä festarin portille pääsee junalla.

Rockfestissä on Rauramon mukaan panostettu siihen, että kaikkialta näkee hyvin lavalle.

– Lavalle näkee tuopin äärestä terassialueilta, eikä vip-katsomo ole omassa kulmassaan, vaan todellisella aitiopaikalla suhteessa päälavaan.

Vip-liput ovat jo loppuunmyyty. Myös liput perjantaille, jolloin Rammstein on lavalla, tullaan Rauramon mukaan myymään pomminvarmasti loppuun.

– Lippuja myydään ihan hyvää viikkotahtia. Ensimmäiset 25 000 lippua kävivät kaupaksi samana päivänä, kun myynti käynnistyi.

Rammsteinin esiintyminen Vantaalla on kaupungille onnenpotku."

Koska lipunmyynti sujuu, Rockfest on päätetty järjestää myös vuonna 2018. Paikkaa ei ole vielä vahvistettu.

Metallijätti Rammsteinin esiintyminen Vantaalla on kaupungille onnenpotku, mutta majoittuuko bändi ennen keikkaa tai keikan jälkeen Vantaalla?

– Sitä emme vielä tiedä. He varaavat itse majoituksensa. Voi olla, että bändi jatkaa suoraan Baltiaan, toteaa Rauramo.

Käyttäjän Tiina Örn kuva
Tiina Örn