Puheenaihe

Tapiolan uimahallin remontti venyy kahdella vuodella – edessä miljoonakorjaukset

Tapiolan uimahalli pysyy suljettuna näillä näkymin vielä kaksi vuotta.

Sirpa Repo/Arkisto

Tapiolan uimahallin ovet Espoossa pysyvät kiinni viimeisten arvioiden mukaan ainakin kevääseen 2019.

Käynnissä olevien korjausten edetessä on havaittu, että hallin kaikki talotekniset järjestelmät pitää uudistaa.

Korjauslistalla ovat muun muassa ilmanvaihtojärjestelmä, kiinteistön ja altaiden lämmitysjärjestelmä sekä vedenkäsittelyjärjestelmien kunnostusta ja uudistamista.

Korjaustyöt tulevat alustavien arvioiden mukaan maksamaan 5–7 miljoonaa euroa. Aikaa korjauksiin kuluu suunnitteluineen ja toteutuksineen pari vuotta.

Tähän mennessä epäonnen hallin kunnostustöihin on uponnut vuoden 2015 jälkeen noin 1,5 miljoonaa euroa. Rahalla on kunnostettu muun muassa hallin iso allas.

Korjausten taustalla on vuonna 2005 toteutettu, ja jälkikäteen epäonnistuneeksi havaittu hallin peruskorjaus. Rahaa arkkitehti Aarno Ervin suunnitteleman hallin korjaamiseen käytettiin tuolloin yhdeksän miljoonaa euroa.

– Jäljet (korjaustarpeet) johtavat peruskorjaukseen, Se tehtiin Museoviraston ohjeiden mukaan. Pinnat ovat kauniit, mutta niiden alla on hutiloitu, uimahallipäällikkö Ari Jaakkola totesi Länsiväylässä elokuussa 2016.

Halli on ollut suljettuna nyt vuosilla venyvien korjausten takia kesäkuusta 2016.

Peruskorjaus palkittiin vuonna 2008 taitavasta restauroinnista Europa Nostran ja Euroopan unionin yhteisellä kulttuuriperintöpalkinnolla.

Uudet korjaustarpeet ilmenevät tila-ja asuntojaoston käsittelyyn tulevasta selvityksestä, joka on vastaus uimahallin korjauksesta ja aikataulusta tehtyyn valtuustokysymykseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu