Puheenaihe

Täältä ei löydy tissikalenteria – autokorjaamo haluaa huomioida naisasiakkaat

YRITTÄJÄ Juvanmalmilla toimii autokorjaamo, joka huomioi erityisesti naisasiakkaat.

Jonathan Reyes tarkasti verstaallaan Tiia Turkin auton moottorin. Turkki on aiemminkin käyttänyt Reyesin huoltopalveluita.

Klaus Nurmi

Tästä autokorjaamosta puuttuu jotakin.

Seinillä ei nimittäin näy yhtään tyttökalenteria, joita perinteisesti roikkuu juuri huoltohallien ja muiden vastaavien verstaiden seinillä.

Tissikalenterien sijaan esillä on kissa- ja koirakalentereita.

Espoon Juvanmalmilla yhden miehen auto- ja konekorjaamoaan pitävä Jonathan Reyes haluaa, että asiakkaiden on mukava tulla hänen luokseen asioimaan – etenkin naisten. Tilat hän pitää siistinä ja kohtelee asiakkaita yhtäläisen ystävällisesti.

Tiloista löytyy soppi lasten leikkejäkin varten.

– En voi työskennellä epäsiistissä verstaassa. Työkalujenkin on oltava järjestyksessä, Reyes sanoo.

Pienyrittäjän palveluun kuuluu myös, että asiakasta autetaan lähes mihin aikaan tahansa, oli sitten ilta tai viikonloppu.

Mitä hankalampi auton vika, sitä innokkaammin Reyes siihen pureutuu.

– Rakastan haasteita ja työtäni, hän naurahtaa.

Osan työkaluistaan Reyes on tehnyt itse, hänellä on muun muassa konekorjaajan koulutus.

Kaikkia merkkejä korjaavan ja huoltavan Reyesin erikoisalaa ovat vanhat amerikanraudat. Hän tekee myös muun muassa pelti- ja maalaustöitä sekä ruostepaikkauksia.

Naisia ei vieläkään huomioida autokorjaamoissa aina asianmukaisesti. Tämän on huomannut Reyesin vaimo Katja Reyes.

– Olemme aika paljon kuulleet naisilta, kuinka heille voi jopa hinta olla eri kuin miehille. Tai katsotaan päästä varpaisiin eikä palvella kunnolla. Aina ei edes tervehditä, Katja Reyes puuskahtaa.

Facebookin naisyrittäjien ryhmissä on kommentoitu niinkin, että huolloissa katsotaan ennemmin asiakkaan peräpäätä kuin autoa.

Merkkikorjaamossa on voitu myös vaihtaa autoon väärät öljyt tai kalliiden korjausten jälkeen ajopeli on silti jättänyt tielle.

– Meillä ajatus omasta korjaamosta lähti juuri siitä, että naisia kohdellaan asiakkaina yhtäläisesti ja reilusti.

Ketjuihin kuulumaton pienyrittäjä selviää isojen merkkiliikkeiden keskellä vain hyvällä palvelulla, Katja Reyes painottaa. Hän hoitaa miehensä yrityksen paperityöt.

Nuoresta alkaen

Meksikossa syntynyt, Yhdysvalloissa kasvanut ja viimeiset 14 vuotta Suomessa asunut Jonathan Reyes aloitti autojen korjaamisen 13-vuotiaana.

Suomessa Reyes työskenteli useita vuosia merkkikorjaamoissa. Viime kesänä hän perusti oman toiminimen ja avasi korjaamon Juvanmalmilla.

Hänen erikoisalaansa ovat vanhat amerikanraudat.

Vaimo Katja Reyes kehuu sosiaalisen median voimaa pienyrittäjälle. Etenkin Facebookin naisyrittäjien ryhmistä on heidän korjaamonsa saanut kovasti tsemppausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu