Espoolainen Otso ja Helsinki Ultimate mestareiksi - Otson Roni Hotarista vuoden liitokiekkoilija

Otso juhli toista perättäistä mestaruuttaan hallisarjassa.

Alexander Lehtonen

Helsinki Ultimate 1:n Inka Wessman tavoittelee kiekkoa Atleticon Maija Leinon painostaessa.

Alexander Lehtonen

Helsinki Ultimate 1 riemuitsi naisten sarjan mestaruudesta. Pokaalia nostatti kapteeni Merituuli Rekola.

Alexander Lehtonen

Vuoden liitokiekkoilija Roni Hotari sanoo, että rakkaus lajiin ja ihmisiin antaa voimaa tehdä töitä kentän ulkopuolella.

Alexander Lehtonen

 

Pasilassa viime viikonloppuna naisten mestaruutta puolustanut espoolainen Atletico taipui Helsinki Ultimate 1:lle täpärästi 11–9. Helsinkiläisten edellinen hallisarjan mestaruus tuli vuonna 2012.

Finaalin arvokkain pelaaja oli Helsingin Inka Wessman.

– Ensimmäinen mestaruus tuntuu hyvältä. Harmi, että Atleticolta kaksi pelaajaa loukkaantui, Inka Wessman kertoo ottelun jälkeen harmitellen maajoukkuetoveriensa epäonnea.

–  MVP-palkinto oli aika yllätys. Olen otettu ja iloinen siitä, että tänään kulki hyvin, Wessman sanoo.

Avoimen sarjan finaalissa hallitseva mestari Otso Espoosta jatkoi kultaputkeaan kaatamalla tamperelaisen UFOn tiukassa taistossa 15–12.

Otson Roni Hotari palkittiin finaalin MVP:nä ja Vuoden liitokiekkoilijana 2016.

– Kun on hyviä pelaajia ympärillä, sieltä on tavallaan helppo nousta näkyvään roolin. Siitä kiitos joukkuekavereille, toteaa Hotari.

– Matsi oli kova. UFO ei lähtenyt meidän peliin mukaan. Se pelasi älykästä puolustusta, johon me kuitenkin onnistuttiin hyvin sopeutumaan ja tekemään tarvittavat hyökkäyspisteet ja puolustuskatkot. Pieni marginaali, mutta se riitti, hän kertaa.

Hotarille myönnettiin finaalipäivässä myös vuoden liitokiekkoilijan tunnustus. Liitokiekkoliiton perusteluina palkinnolle olivat hänen ammattimainen asenteensa, asema avoimen maajoukkueen ja seurajoukkueen luottopelaajana sekä valmennustyö Otsossa ja naisten maajoukkueessa.

– Tämä on ehdottomasti hieno tunnustus. Tämän saadessaan tietää, että on tehnyt jotain oikein tässä lajissa sekä kentällä että kentän ulkopuolella, Hotari kiittää.

Written by:

Ota yhteyttä