Perhe säästi sähkölaskussa yli 1000 euroa – näin se onnistui

Heikkilöiden into säästää energiakuluissa vakuutti mentorina toimineen Jenni Kokanderin (keskellä).

Lehdistökuva

Hyvinkääläinen Heikkilän perhe on voittanut sähköyhtiö Vattenfallin järjestämän Energiaperhe 2017 -kilpailun.

Perhe onnistui kutistamaan sähkölaskuaan puolessa vuodessa yli 1 000 eurolla. Perheen sähköön käyttämä rahasumma pieneni yli puolella entisestä.

Vattenfallin mukaan Johanna, Sami ja 3-vuotias Eero Heikkilä asuvat 100 neliön sähkölämmitteisessä omakotitalossa. He säästivät puolen vuoden aikana 56 prosenttia sähköä.

Perheen suuret säästöt kertyivät, kun he sammuttivat ilmanvaihtokoneen lämmityksen, pienensivät varastotilan lämpöä sekä korvasivat lattialämmityksen ilmalämpöpumpulla ja takalla. 

Samalla myös mukavuus parani, kun liiasta lämmöstä päästiin eroon.

– Puuta on tehty moneksi vuodeksi eteenpäin, Sami Heikkilä sanoo.

Johanna Heikkilä kertoo, että perhe jatkaa samaan tapaan eteenpäin.

– Elämämme on muuttunut pysyvästi.

Kisassa Heikkilöiden mentorina toiminut näyttelijä Jenni Kokander kertoo, että hän oli vakuuttunut Heikkilöiden voitosta jo luettuaan perheen kilpailuhakemuksen.

Heikkilät ovat kertoneet häpeilemättä energiapöljiäkin asioita."

– Kun valitsimme voittajia, aitous nousi esille. Heikkilät ovat kertoneet häpeilemättä energiapöljiäkin asioita, joita heillä oli lähtötilanteessa. He ovat olleet kisassa mukana perheenä, joka haluaa tehdä hyvää tulevaisuutta lapsille, Kokander kuvailee.

Kilpailun raatiin kuulunut energia-asiantuntija Markus Lindroos kertoo, että kisa oli erittäin tiukka.

Heikkilöiden voittoon vaikutti se, miten hyvin ja selkeästi he kuvasivat säästökeinot, joita perhe jakoi muun muassa sosiaalisessa mediassa. Myös luovuutta käytettiin, kun perhe kirjoitti muun muassa 20 energia-aiheista aamunavausta ja teki oman energiabiisin.

Kisassa mukana olleet kuusi perhettä säästi puolen vuoden aikana yhteensä yli 35 000 kilowattituntia energiaa, mikä tarkoittaa rahassa yli 4 000 euroa. 

Yleisöäänestyksen voitti pöytyäläinen Haltsosen perhe.

Korjaus klo 21.43: Heikkilöiden omakotitalon koko on noin 100 neliötä, ei 1 000 kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän mikko.valimaa@media.fi kuva
Mikko Välimaa