Urheilu

Sam Öhman soutaa yksin yli Atlantin

Sam Öhman ja vene, jolla mies aikoo soutaa yksin yli Atlantin

Sam Öhman

Kauniaisissa asuva Sam Öhman ei pane hulluuden piikkiin seuraavaa tavoitettaan. Hän on yksi seitsemästä itsensä haastajasta, jotka lähtevät soutamaan yksin yli Atlantin.

Öhman arvioi, että seitsemän metriä pitkällä ja vajaat kaksi metriä leveällä veneellä matkaan menee 70–90 vuorokautta. Soudettavaa kertyy noin 5 000 kilometriä.

Kokiksi opiskellut, purjeita työkseen tehnyt ja graafiseksi suunnittelijaksi valmistuva Öhman ottaa mukaansa erityisesti pakastekuivattua ruokaa. Sen tulee olla kevyttä ja kaloripitoista, koska hän arvelee tarvitsevansa vuorokaudessa 6 000-7 000 kilokalorin verran energiaa.

– Budjettini on 70 000–80 000 euroa eikä kisassa jaeta edes rahapalkintoja. Minulla on yleensä kova voitontahto, mutta tässä seikkailussa se ei ole hyvä asia. Voitto on jo se, että pääsen maaliin, pohdiskelee 40-vuotias Öhman.

Hän toivoo löytävänsä vielä lisää sponsoreita, jotta hänen ei tarvitsisi ottaa pankista lainaa projektinsa toteuttamiseen.

– Tässä on mukana jo pirusti jengiä. Noin 15 henkilöä on aikalailla aktiivisesti tekemässä tätä.

Öhmanin hommaama vene on ennenkin ylittänyt Atlantin. Sillä on soudettu sekä Atlantin että Tyynen meren yli. Vene on siis todettu hyväksi.

– Vene on rakennettu niin, että jos se kaatuu, se myös kääntyy oikein päin, Öhman esittelee.

Eikö olisi helpompi lähteä soutu-urakkaan kaverin tai muutaman kaverin kanssa?

Öhman on kuitenkin ainakin vielä vankasti sitä mieltä, että hänen on helpompi tehdä reissu yksin.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu