Poliisi varoittaa suurikokoisesta sudesta: "Liikkuu Espoossa ja Kirkkonummella"

Kuvituskuva. Kuvan susi ei liity tapaukseen.

Eila Riekko / Arkisto

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo, että hätäkeskus on saanut tänään kello 11.44 useita ilmoituksia Espoonkartanossa liikkuvasta sudesta.

– Susi oli nuorehko ja isokokoinen ja käyttäytyi poikkeuksellisen pelottomasti. Suurella todennäköisyydellä samasta sudesta oli tehty vastaavanlaisia havaintoja muutamaa päivää aikaisemmin lähialueilta, poliisi paljastaa.

Poliisi, riistakeskus ja paikallinen riistanhoitoyhdistys pyrkivät yhteistyössä karkottamaan suden muun muassa koiraa käyttäen. 

Suden havaittiin siirtyneen Kirkkonummen Masalan alueelle, josta jäljet johtivat edelleen Masalan pohjoispuolella olevalle metsäalueelle.

Poliisin tietoon ei ole tullut, että susi olisi aiheuttanut konkreettista vaaraa kenellekään.

Susi ei ole ainoa laatuaan pääkaupunkiseudulla: viimeksi helmikuussa tehtiin havaintoja Vantaalla liikkuneesta sudesta. Nurmijärveltä puolestaan löytyi maaliskuussa kuollut susi.

 

Written by:

Jari Pietiläinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Riistamiehet epäilevät: Nurmijärveltä löytyi kuollut susi – kuvaTaajamasusi ry vaatii: Susi voitava lopettaa, jos se tulee alle 150 metrin päähän pihastaSusihavainto Vantaalla – "Kyllä suden ketusta erottaa"Läntisen Uudenmaan susille haetaan kaatolupia – "Seitsemän lammasta kuollut"Susihavainnot eivät ole tavattomia – Uudellamaalla haussa poikkeuslupia susien kaatoon