Puheenaihe

Pukukoodi on mennyttä aikaa – Espoon golfklubit tarjoavat lounasta ja hulppeita terasseja

GOLF Monilla golfklubeilla ei ole enää tarkkaa pukeutumiskoodia ja klubien

GOLFKLUBI Ringside Golf on toiminut Espoon Niipperissä 27 vuotta.

Sofia Suokko

Pikkuhiljaa vihertyvä Ringside Golf Espoon Niipperissä on avannut golfkautensa ja pelaajia näkyy jo kentällä pipot päässä.

Golfkauden alkaessa myös golfklubin ravintolan asiakkaat ovat pikkuhiljaa lisääntymässä. Golfaajien lisäksi ravintolassa käy muitakin asiakkaita lounaalla, kahvilla tai vaikka yhdellä iltaoluella.

Ovet ovat siis kaikille avoinna. Talvella ravintola on auki tilauksesta, mutta kahvit kyllä keitetään, jos joku sattuu poikkeamaan.

Keväällä ja syksyllä ravintolan kävijät ovat kuitenkin enimmäkseen golfin pelaajia.

– Lämpimillä keleillä ravintolassamme käy enemmän muitakin asiakkaita kuin vain pelaajia. Syksyllä täällä pidettiin esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlia sekä talven aikana pikkujoulubileitä ja yhdet ristiäiset. Välillä golfklubin jäsenet vuokraavat tilat ihan vain saunailtaa varten, ravintolatoimintaa Ringside Golfissa yhdessä Mari Liljan kanssa pyörittävä Jussi Kivi kertoo.

Ringside Golf on toiminut Espoon Niipperissä 27 vuotta. Golfkenttä on aloittanut toimintansa vuonna 1990. Nykyinen ravintolarakennus on ollut alueella noin kymmenen vuotta ja katettu terassi kuusi vuotta.

Viime vuonna valmistuivat sauna- ja kokoustilat ravintolan viereen.

Vaikka golfin pelaajat tuovat ravintolalle suurimman taloudellisen hyödyn, Kivi toivoo muitakin kävijöitä ravintolaan golfaajien lisäksi.

– Usein ovesta tulee kurkkimaan joku kysellen, voiko tänne tulla tavallisissa vaatteissa ja vaikka ei ole klubin jäsenkään. Se on muinaismuisto, että golfklubille saisivat tulla vain jäsenet. Golfaajilla ei ole myöskään enää niin tiukkaa pukeutumisetikettiä kuin 1990-luvulla, joten omissa vaatteissaan saa tulla vierailemaan ihan kuka vain, Kivi toteaa.

Suurin osa golfklubin ulkopuolisista asiakkaista on paikallisia lähellä asuvia ihmisiä ja alueella työskenteleviä lounasseurueita. Myös kauempaa tulleita on ollut.

Kiven mielestä on mukavaa, että asiakkaiksi on alkanut tulla muitakin kävijöitä.

– Haluamme ehdottomasti kehittää ravintolatoimintaamme muillekin kuin golfaajille. Tänä päivänä harva golfklubi pitää ovensa suljettuna ulkopuolisille ihmisille.

Jäsenten mukana tulevat ulkopuoliset yllättyvät aina siitä, että tiloja saavat vuokrata käyttöönsä muutkin.

Espoon golfklubeja

Tapiola Golfin ravintola on auki vuoden ympäri. Siellä on terassi, saunaosasto ja kokoustilat.

Luukissa ja Lakistossa sijaitsevat Suur-Helsingin golfkentät. Niiden ravintoloista saa muun muassa lounasta ja paikan päällä jauhettua kahvia.

Bodominjärven maisemissa Master Golfin kupeessa sijaitsevassa Bodomin kartanossa voi ihailla järvimaisemia terassilta.

Espoon Golfseuran klubiravintola sijaitsee Mynttilässä.

Gumböle Golfissa on myös ravintola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu