Kesko-pomolta rajua kritiikkiä Länsimetrolle: "Olemme joutuneet lukemaan kaiken lehdistä, yhtiössä toimittu juuri niin kuin ei pidä"

Espoon Matinkylän metroaseman yhteyteen rakennettu bussiterminaali useine liiketiloineen on seisonut tyhjillään jo lähes vuoden odottamassa metroliikenteen alkamista. Odotus jatkuu ainakin ensi syksyyn.

Minna Airamaa

Länsimetro Oy:n hallituksen toiminta saa rajua kritiikkiä espoolaisyrittäjältä.

Iso Omenassa toimivan K- Citymarketin ja Matinkylän bussiterminaalissa jo liki vuoden tyhjänä seisoneen K-marketin omistaja Toni Pokela pitää metrohallituksen työskentelyä täysin käsittämättömänä.

– Olemme joutuneet lukemaan kaikki metron myöhästymiseen liittyvät tiedot lehdistä. Metroyhtiö ei ole ollut kuluneen vuoden aikana meihin suoraan yhteydessä millään tavalla, Keskon hallituksen jäsenenä ja Kauppiasliiton puheenjohtajanakin toimiva Pokela hämmästelee.

Kauppias komppaakin perussuomalaisia, joiden mielestä toukokuussa kokoontuva Länsimetro Oy:n yhtiökokous ei saa myöntää tili- ja vastuuvapautta Länsimetro Oy:n hallituksen jäsenille.

– Olen jo vuoden seurannut hämmästellen hallituksen toimintaa. Se on ollut täysin luokatonta, eikä hallituksen jäsenille pidä myöntää vastuuvapautta, Pokela jyrähtää.

Hänen mukaansa metroyhtiön hallitus on vetäytynyt täysin kuoreensa ongelmien edessä.

– On toimittu juuri niin kuin ei pitäisi!

Metron myöhästyminen ja liikenteen aloitusajankohdan jatkuva siirtely vaikuttaa Pokelan mukaan suoraan kielteisesti kymmenien yrittäjien toimintaan.

Pokelalle itselleen Matinkylän bussiterminaalissa edelleen suljettuna seisovan K-marketin tilat ovat merkinneet jo tähän mennessä kymmenien tuhansien eurojen taloudellisia menetyksiä.

– Markettia pyörittämään palkattiin 12 ihmistä. Heidät on tähän mennessä saatu sijoitettua väliaikaisesti töihin muihin K-kauppoihin.

Pokelan mukaan nyt olisi jo tulenpalava kiire tietää, miten noiden ihmisten työllistäminen hoidetaan jatkossa.

Länsimetro Oy on ilmoittanut, että seuraavan kerran se täsmäyttää metron valmistusaikataulua kesä-heinäkuun vaihteessa.

– Se on liian myöhään. Meidän pitäisi tietää viimeistään toukokuun lopulla, alkaako liikenne syyskuussa vai milloin, Pokela tuskailee.

Käyttäjän Seppo Korkman kuva
Seppo Korkman