Lisää valtuustopomoja Espooseen  – Tiedossa 5 500 euron palkkio

Timo Soini (ps) johti Espoon kaupunginvaltuustoa vuonna 2013. Tulevalla valtuustokaudella perussuomalaisten kaulaan ei puheenjohtajan käätyjä pujoteta.§§

Arkistokuva/Päivi Tuovinen

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston pääluku kasvaa tulevalla valtuustokaudella yhdellä.

Puolueiden välisissä paikkajakoneuvotteluissa on sovittu, että puheenjohtajan lisäksi valtuustolle valitaan peräti kolme varapuheenjohtajaa.

Valtuuston varapuheenjohtajille maksetaan Espoossa normaalin kokouspalkkion lisäksi tällä hetkellä 5 500 euron suuruista vuosipalkkiota.

Vihreät saavat himoitsemansa valtuuston puheenjohtajan paikan kolmeksi vuodeksi ja neljäntenä nuijaa heiluttaa kokoomuslainen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajuus säilyy tulevan valtuustokauden kokoomuksella. Varapuheenjohtajien määrä putoaa kahteen ja paikat miehittävät vihreät ja demarit.

Tärkeimmistä lautakunnista kokoomuksen luotsauksessa ovat jatkossakin kaupunkisuunnittelu-, opetus- ja tarkastuslautakunnat. Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajuus siirtyy demareilta vihreille.

Vihreät saavat myös yhden lisäpaikan kaupunginhallitukseen.

Puolueet nimeävät ehdokkaansa sovituille paikoille lähiviikkoina. Valintaruletin aloittaa kokoomus, jonka valtuustoryhmän järjestäytymiskokous on huomenna perjantaina.

Valinnat vahvistaa kesäkuussa työnsä aloittava uusi kaupunginvaltuusto kokouksessaan 12. kesäkuuta.

Written by:

Seppo Korkman

Ota yhteyttä