Puheenaihe

Helsinki pisti kampoihin Espoolle: Ei vastuuvapautta Länsimetron hallitukselle

Helsinki ei halua antaa vastuuvapautta Länsimetro Oy:n hallitukselle ja toimitusjohtajalle.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto on päättänyt evästää edustajiaan, että nämä eivät myöntäisi vastuuvapautta Länsimetro Oy:n hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle.

Mahdollisesta vastuuvapaudesta päätetään Länsimetro Oy:n kevään varsinaisessa yhtiökokouksessa myöhemmin.

Helsingin päätös poikkeaa siis Espoon vastaavasta päätöksestä, sillä Espoossa konsernijaosto päätti ohjeistaa maanantaina edustajiaan, että nämä myöntäisivät vastuuvapauden. Espoon päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 5-4.

Helsingissä päätös syntyi yksimielisesti äänin 9-0. Jaosto vaatii, että Länsimetro Oy julkistaa kaikki tarpeelliset tiedot metrohankkeesta erityistilintarkastusta varten. Jaosto ei kuitenkaan vaadi asiakirjoja julkiseksi.

Selvityksen salaamista on perusteltu muun muassa sillä, että raportti saattaisi sisältää tietoja, jotka voivat aiheuttaa yhtiölle tai omistajakaupungille vahinkoa.

Espoo omistaa Länsimetro Oy:stä noin 85 prosenttia ja Helsinki noin 15 prosenttia, mutta ne eivät ole nähneet selvitysraporttia.

Länsimetron ensimmäisen vaiheen arvoidaan näillä näkymin avautuvan matkustajille aikaisintaan kuluvan vuoden syyskuussa.

 

Lisää aiheesta: 

Tiukka äänestys: Länsimetro Oy:n hallitus saamassa vastuuvapauden15.5.2017 12.22

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu