Unohda Pokémon Go, koululaisten uusin megahitti maksaa alle kympin ja viedään käsistä – "100 000 kappaleen erä myytiin kahdessa tunnissa"

Hyvänä stressilelunakin mainostettu "spinneri" pyörii nyt lasten käsissä.

Kuvituskuva/ Minna Airamaa

Voiko hyrrän keksiä uudelleen? Näyttäisi voivan, sillä Fidget Spinner -niminen, keskiönsä ympäri pyörivä hyrrä leviää parhaillaan kuin kulovalkea Suomessa, erityisesti koululaisten keskuudessa. Halvimmillaan alle kympin maksava tuote on loppu useista kaupoista ja uusia tilauksia jonotetaan.

– Ensimmäinen erämme myytiin loppuun alle vuorokaudessa. Kuun vaihteessa saamme yli 4 000 kappaletta lisää. Varauksia tuotteesta on jo satakunta ja lisää ropisee jatkuvasti, kertoo Heureka Shopin toimitusjohtaja Päivi Astren.

Astren on itsekin ihmetellyt ja ihastellut hyrrän suosiota. Ilmiö on hänen mukaansa kansainvälinen ja Yhdysvalloista lähtöisin.

– Kun Euroopan varastoon tuli 100 000 kappaleen erä, se myytiin ennakkoon loppuun kahdessa tunnissa. Onneksi saimme siitä pienen siivun, Astren kertoo.

– Tämä muistuttaa vähän jo Pokémon go -innostusta, vaikka kyseessä on paljon yksinkertaisempi tuote, Astren pohtii.

Fidget Spinner on hitti erityisesti koululaisten keskuudessa, mutta sitä kyselevät aikuisetkin. Astren kertoo, että varsinkin Tikkurilan tiedekeskuksen Heureka Shopissa, jossa käy paljon luokkaretkeläisiä, sitä kysyvät koululaiset. Ison Omenan ja Kampin liikkeissä sen sijaan käy päivittäin aikuisiakin tiedustelemassa hyrrää.

–  Eräs aikuinen yritti jopa ostaa myyjältämme tämän omaa kappaletta tuplahintaan. Se on todella koukuttava tuote. Odotan itsekin malttamattomana omaani, Astren nauraa.

Fidget Spinner -ilmiö on tuttu myös Verkkokaupassa, jossa tuotetta on saatavilla tälläkin hetkellä.

– Aloimme kiinnittää huomiota tähän helmikuun kieppeillä. Nyt spinneriä myydään tuhansia kuukaudessa, kertoo Verkkokauppa.comin web- ja markkinointijohtaja Esa Hjerppe.

Hjerppe arvelee hyrrän suosion syyksi yksinkertaisuutta ja edullisuutta.

– Se on hauska, yksinkertainen ja ennen kaikkea halpa, eli lähes joka muksulla on mahdollisuus hankkia se.

Hjerppe uskoo ilmiön kestävän ainakin vuoden loppuun.

– Kun koulut taas alkavat, eivätköhän hyrrät pyöri edelleen.

Written by:

Minna Airamaa

Ota yhteyttä