Kruununhakalaisravintola kyllästyi haamuasiakkaisiin – laskuttaa 49 euroa

Ravintoloitsija Filip Langhoff on kyllästynyt peruuttamatta jääviin pöytävarauksiin.

Marketta Karjalainen

Ravintola Ask aloittaa huomenna uuden pöytävarauskäytännön. Varaus on vahvistettava maksukortilla. Jos asiakas ei peruuta ajoissa tai jättää tulematta, ravintola veloittaa 49 euroa henkilöltä.

– Ulkomailla on tämä käytäntö ollut jo kauan ja näemme että Suomessakin ravintola-ala on tähän valmis, todetaan ravintolan Facebook-sivulla.

Ravintoloitsijat Filip Langhoff ja Linda Stenman Langhoff laskevat, että jos 26-paikkaisesta ravintolasta jää 6 henkeä tulematta ilmoittamatta, se on 23 % illan myynnistä.

– Ruoka on jo valmistettu heille, henkilökuntaa on jo varattu ja ruokaa ei haluta heittää roskiin. Joskus on jonoa ja jonottavat ihmiset jäävät tässä tapauksessa ilman pöytää, vaikka olisi ollut tilaa jos ilmoitus peruutuksesta olisi tullut ajoissa.

Ruoka- ja juomabisneksen ammattilehti Aromi-lehti jakoi Facebook-sivuillaan tiedon muutoksista, ja päivitys sai heti laajan huomion. Enimmäkseen kommentit olivat kannustavia. Joitakin epäilyksiäkin esitettiin: miten suhtaudutaan esimerkiksi asiakkaisiin, joilla ei ole luottokorttia.

Syksyllä 2014 varausten peruuttamatta jättämiseen yritettiin puuttua Stoppi ohareille - kampanjalla. Talkoovoimin toteutetulla ravintola-alan Facebook-kampanjalla levitettiin tietoa siitä, että oharit ovat myrkkyä ravintolan pärjäämiselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Marketta Karjalainen kuva
Marketta Karjalainen